Vorige      

LEEK


Leek is een vrij groot dorp en is bereikbaar via het Leekstermeer, tenminste als u niet te diep steekt. De jachthaven heeft vaste ligplaatsen maar ook een groot aantal passantenplaatsen. De locatie is goed aan de rand van het centrum en de haven is fraai vormgegeven. Centraal in de haven is het havengebouw waar o.a. het sanitair gehuisvest is. Elektra is beschikbaar en ook een vuilwaterstation. Het liggeld - verschuldigd vanaf 18.00 uur - bedraagt €0,65/m. Havenmeester: 0594-551515.


BOODSCHAPPEN

Leek is het winkelcentrum van de regio. Leek beschikt naast diverse winkels over twee moderne, overdekte winkelcentra op loopafstand van de haven. Op donderdag kunt u een bezoek brengen aan de warenmarkt op de Dam.

UIT ETEN

In het havengebouw, met terras, kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Om echt uit eten te gaan moet u het dorp in. Op loopafstand zijn diverse restaurants gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Op het landgoed Nienoord ligt de gelijknamige borg Nienoord, waarin het Nationaal Rijtuigmuseum is gevestigd. In de kasteeltuin ligt de schelpengrot. Op het landgoed bevindt zich ook een recreatiepark met o.a. modeltreinen in verschillende schalen. Het landgoed ligt 300 meter ten noorden van de jachthaven.

EVENEMENTEN

Elk jaar op pinkstermaandag is er de Pinkstermarkt met kermis die al op vrijdag begint. Deze jaarmarkt trekt vele duizenden bezoekers uit de verre omgeving.

Zie de website van de gemeente Leek - www.leek.nl - voor de complete evenementenkalender.
www.ligplaatsinfo.nl