Vorige      

LAAG-KEPPEL


Bij het dorpje Laag-Keppel (stadje eigenlijk, want het heeft stadsrechten sinds 1404) is een klein maar keurig jachthaventje "Bommen Berend", gesitueerd in een afgedamde arm van de Oude IJssel. Het is er zeer landelijk en rustig. Elektra is beschikbaar en het sanitair is schoon.
Een ideale omgeving om eens even echt tot rust te komen.


BOODSCHAPPEN

In Laag-Keppel kunt u geen boodschappen doen, wel in het nabijgelegen dorpje Hummelo waar een supermarkt is, een dikke kilometer vanaf de haven.

UIT ETEN

Op 200 m van het haventje is een snackbar. Een stukje verder is het enige restaurant van Laag-Keppel gevestigd; De Gouden Leeuw.
Ook in Hummelo is een restaurant, De Gouden Karper, met een authentieke kaart en wild op het menu.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De haven van Laag-Keppel is een goed uitgangspunt voor fietstochten door de fraaie en kasteelrijke omgeving.
Voor uitgebreide informatie over de omgeving en wat er te zien is kunt u terecht op de website www.hummelo-en-keppel.nl, kiest u daar het menu "recreŽren / bezienswaardigheden".


De watermolen in de dorpsstraat is een leuk doel voor een wandeling. Het kasteel Keppel kan alleen op aanvraag bezocht worden. De Warande is een bostuin met Stinzenplanten (ik weet ook niet wat dat zijn), u vindt deze aan de Jan de Jagerlaan.

Voor mooie foto's van de omgeving kunt u een kijkje nemen op de site van Hans van Kampen, http://home.planet.nl/~ha.kampen

www.ligplaatsinfo.nl