Vorige      

KETELHAVEN


Aan de buitenkant van de sluis bij Ketelhaven liggen twee jachthavens, aan de binnenkant één. De havens aan de buitenkant zijn Jachthaven Ketelmeer en Inter Marina Ketelhaven. Aan de binnenkant ligt Gicom Jachtcentrum Ketelhaven en langs de oever van de Hoge Vaart een passantensteiger.

Jachthaven Ketelmeer is het meest geschikt voor passanten. Het is een stille grote haven (300 ligplaatsen) die over alle benodigde faciliteiten beschikt. Vrije plaatsen worden aangegeven door groene bordjes, u kunt zelf kiezen waar u gaat liggen, in een box of aan de langssteiger (SB na invaart). Het tarief is iets meer dan €1/m waarbij het gebruik van elektra en sanitair is inbegrepen. Verder zijn er op de haven fietsen te huur en zijn er mogelijkheden om op het gras te barbequeen. Tel. 06-21635263.


Ook bij het aan de binnenkant van de sluis gelegen jachtcentrum Gicom kunt u als passant terecht hoewel hier meer de nadruk ligt op onderhoud, reparatie en stalling. U kunt er tanken en er is een ruim gesorteerde scheepswinkel waar o.a. gas verkrijgbaar is. Tel. 0321-382537.

De passantensteiger ligt net zuid van de sluis aan de oostoever van de Hoge Vaart. Het is een langssteiger met ruimte voor een twintigtal boten. Voorzieningen zijn er niet.


BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op het 6 kilometer verderop gelegen Dronten.

UIT ETEN


Op de landtong tussen de twee jachthavens is het restaurant "Lands End" gevestigd. Gelijk het enige restaurant in de wijde omtrek.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Ketelhaven is geen stad of dorp maar meer een verzameling vakantiewoningen die voor een groot deel permanent bewoond worden. Er zijn geen scholen of winkels en er is werkelijk helemaal niets te beleven.www.ligplaatsinfo.nl