Vorige      

HOOGEVEEN - HAVEN

Aan de oostzijde van Hoogeveen ligt de toegang tot de (industrie-)haven. Na de Edisonbrug zijn aan de zuidzijde een aantal vrije ligplaatsen langs de kade (max. 3x24). U kunt ook aan de noordzijde bij Hoogeveen Yachting gaan liggen. Dit bedrijf heeft faciliteiten als een kraan en een watersportwinkel. Tevens kunt u hier diesel tanken.

De omgeving van de haven is niet zo fraai, u ligt hier midden in het industrie-terrein.
Het centrum van Hoogeveen is op ca 1,5 km afstand.


BOODSCHAPPEN

De dichtsbijzijnde supermarkt is op 600 m in de zuidoostelijk gelegen nieuwbouwwijk. In het centrum van Hoogeveen is een moderne winkelstraat - de Hoofdstraat - waar praktisch alles te verkrijgen is. Op vrijdagavond is het koopavond.
Op donderdagochtend en zaterdag de gehele dag is er markt in het centrum. De donderdagmarkt duurt gedurende de zomer van 's morgens tot 's avonds, naast de vele kraampjes is er dan ook een rommelmarkt en muziek. Rond middernacht wordt de markt afgesloten met muziek.

UIT ETEN

Om uit eten te gaan bent u aangewezen op het centrum van Hoogeveen. Aan, en rondom, de Hoofdstraat is al gauw een restaurant of twintig te vinden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het centrum van Hoogeveen is na de Tweede Wereldoorlog geheel vernieuwd, veel oude geveltjes zult u dan ook niet meer tegenkomen hoewel er nog wel enkele zijn. De oorspronkelijke kanalen in het centrum zijn gedempt en vervangen door een moderne winkelstraat.

Naast het VVV-kantoor aan het noordelijk deel van de Hoofdstraat (nr. 13) is het Veenmuseum "De 5000 morgen" gevestigd. Dit museum is gericht op de geschiedenis van de turfwinning in het gebied rondom Hoogeveen.
Geopend: dinsdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur.

Bij de VVV zijn een groot aantal wandel- en fietsroutes te verkrijgen, waaronder een Vincent van Gogh route. Eind 1883 verbleef de toen verguisde schilder onder erbarmelijke omstandigheden enige tijd in Hoogeveen. Voor meer info omtrent het verblijf van Vincent van Gogh in Drenthe kunt u even een kijkje nemen op een andere website van mij: www.trimtrack.com

EVENEMENTEN

Rond het waterkunstwerk De Cascade in het centrum van Hoogeveen vindt ieder voorjaar het Cascade Festival plaats. Tijdens dit festival voor amateurkunst bruist het van de muziek- en theateractiviteiten rond de Hoogeveense Cascade en het Tamboerplein.


www.ligplaatsinfo.nl