Vorige      

HENGELO


Aan de rand van Hengelo ligt de jachthaven van de Twentse watersportvereniging. De lokatie, naast een klein bos, is fraai en u ligt er zeer beschut. Er is water (gratis) en elektra op de steiger, hoe het sanitair is weet ik niet, ook een clubhuis ontbreekt natuurlijk niet.
De havenmeester, Jan Gosselink, woont in het eerste huis op nummer 6, tel. 074-2423819. Het liggeld bedraagt €0,85/m. Douchen en water is gratis, elektra kost een Euro per dag.
Er is eigenlijk maar één nadeel aan deze haven, hij ligt een dikke twee kilometer van het centrum van Hengelo verwijderd.


BOODSCHAPPEN

Boodschappen halen is erg lastig. Om bij de dichtsbijzijnde supermarkt te komen moet u bijna twee kilometer door de nieuwbouw zien te navigeren. Op zich wel een uitdaging natuurlijk.

UIT ETEN

In de omgeving van de haven is geen restaurant te bekennen. Hiertoe bent u aangewezen op het centrum van Hengelo waar overigens ruim voldoende keus is.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Hengelo is een winkel- en modestad. Het stadscentrum van Hengelo biedt elke winkelliefhebber ruime keus. Bekende landelijke ketens hebben filialen in de stad. Maar vooral de typisch Hengelose kwaliteitszaken zijn een echte must voor modebewuste mensen.
Op donderdagavond is het koopavond, daarnaast zijn er regelmatig koopzondagen. Op woensdag en zaterdag is het marktdag in Hengelo. De Hengelose markt werd in 2000 uitgeroepen tot ‘Beste markt van Nederland’.

EVENEMENTEN

Jaarlijks vindt in september het Modespektakel plaats. Op Europa’s langste catwalk tonen de Hengelose modezaken hun nieuwe wintercollectie. Tijdens deze koopzondag kunt u de geshowde kleding direct verkrijgen in de deelnemende modezaken.


www.ligplaatsinfo.nl