Vorige      

HELLEVOETSLUIS

vuurtoren hellevoetsluis Hellevoetsluis is een echt watersportcentrum met meerdere havens en nog meer watersportverenigingen. Er zijn 3 "ingangen", van West naar Oost:

De Werkhaven Ook wel de Heliushaven genoemd, hier zijn drie watersport- verenigingen gevestigd. Het is een zeer grote moderne haven waar u rustig ligt maar wel een stukje buiten het dorp.

WSV Hellevoetsluis beschikt over faciliteiten als elektra en water op de steigers en goed sanitair. Bij aankomst kunt u afmeren aan de kopsteiger (F-steiger) waarna u zich meldt bij het havenmeesterkantoor, tel. 0181-315868. Het liggeld bedraagt €1,25/m incl. water. Elektra kost €2. De vereniging beschikt verder nog over een kantine en er is een speelweide voor de kinderen. Wilt u naar het dorp dan zijn bij de havenmeester fietsen te leen hoewel het ook wel te belopen is. Last but not least: bij de havenmeester is flessengas verkrijgbaar.

Ook bij WSV Helius kunt u als passant prima terecht. Ook hier zijn faciliteiten als elektra en water op de steigers aanwezig. In het clubhuis is een restaurant gevestigd.
Passanten dienen bij aankomst af te meren aan de D-steiger en zich bij de havenmeester te melden in het havenkantoor of bij diens afwezigheid op 0181-316549 of 06-16756515. Bij hem/haar kan men, na betaling van een borgsom, een “sleutel” in bruikleen krijgen die toegang geeft tot het prima sanitair en de toegangspoort tot het Heliushaven terrein. Mocht de havenmeester afwezig zijn en niet bereikbaar, dan wordt men verzocht het verschuldigde liggeld ad € 1,25/m in de brievenbus bij het havenkantoor achter te laten. Ook bij WSV Helius zijn fietsen te leen.

De Haaven (geen spelfout). Ingang direct rechts naast de vuurtoren. De Haaven is de gemeentelijke passantenhaven van Hellevoetsluis. Aan het eind van De Haaven is een brug welke toegang geeft tot "Het Groote Dok".
In het Groote Dok is de tweede haven van WSV Hellevoetsluis gevestigd. U kunt afmeren in een box met een groen bordje, daarna meldt u zich bij de havenmeester, deze is alleen telefonisch bereikbaar; 06-23445774. Het liggeld bedraagt €1,25/m incl. water. Elektra kost €2. Voor sanitair kunt u terecht bij de gemeentelijke voorziening naast de brug.

De Koopvaardijhaven, met direkt rechts de bedrijfshaven Tramhaven. De Koopvaardijhaven geeft toegang tot het "Kanaal door Oostvoorne" waar, na de sluis, ook weer watersportverenigingen zijn.

passantenhaven Haaven Hellevoetsluis Het leukst ligt u in De Haaven waar de gemeentelijke passantenplaatsen zijn. Het tarief is €1,01/m, ja u leest het goed (gemeentehaven). Er is echter geen elektra of water beschikbaar, wel is er sanitair. Wilt u in een box liggen of heeft u elektra en water nodig dan vaart u het best door naar het Groote Dok.
De jachthavens in de Heliushaven/Werkhaven liggen een behoorlijke wandeling van het centrum verwijderd.

het groote dok hellevoetsluis


BOODSCHAPPEN

De AH bevindt zich op een dikke kilometer van de Haaven.

UIT ETEN

In Hellevoetsluis zijn tientallen restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De VVV vindt u aan de Oostzanddijk. Er zijn diverse musea in Hellevoetsluis, ze hebben een gezamenlijke website: www.museahellevoetsluis.nl

Het Nationaal Brandweermuseum vindt u in de Industriehaven. Direct ernaast gelegen is de Oudheidkamer waar voorwerpen samengebracht zijn die gebruikt werden in het dagelijks leven van de afgelopen eeuwen.
Aan de Oostzanddijk is het historisch museum "Gesigt van 't Dok" gevestigd. Middels een expositie wordt de bijzondere geschiedenis van Hellevoetsluis uitgebeeld. Het middelpunt van de expositie is een prachtige maquette uit 1834 van stad, vesting en marinewerf.
Al deze musea vindt aan de oostzijde van de haven "Het Groote Dok". droogdok jan blanken hellevoetsluis Ook het historische droogdok Jan Blanken is een bezoek waard en natuurlijk niet te vergeten de vuurtoren waarvanaf u een mooi uitzicht heeft, fototoestel meenemen!

EVENEMENTEN

Tijdens de pinksterdagen vindt er de Schipper Bitter Race plaats, een wedstrijd tussen Oudhollandse schepen.
Ieder oneven jaar wordt in juli de Dutch Classic Yacht Regatta gehouden.
Het derde weekend in augustus zijn er de Vestingdagen, ook bekend als het Stoomweekend.


www.ligplaatsinfo.nl