Vorige      

HEERENVEEN

Midden in het centrum van Heerenveen is een kleine havenkom achter de kerk. U ligt hier fraai en midden in het centrum. Voor zover mij bekend zijn er echter geen voorzieningen. Tevens was er in het verleden 's avonds nogal wat overlast van junks e.d. maar mogelijk is dit heden ten dage niet meer zo. Indien iemand hier meer van weet dan hoor ik het graag.

BOODSCHAPPEN

Loopt u in zuidwestelijke richting dan vindt u diverse supermarkten en een keur aan overige winkels.


UIT ETEN

In Heerenveen is een ruime keus aan eetgelegenheden, het merendeel vlak bij uw ligplaats.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het oude Heerenveen vindt u rondom de Oude Koemarkt, precies de plek waar de ligplaats is. Heerenveen herbergt diverse musea waaronder Museum Willem van Haren. Dit museum biedt u een kijkje in de cultuurhistorische geschiedenis van Heerenveen. Er is o.a. een fraaie maquette van Heerenveen anno 1830 alsmede een compleet nagebouwde veenarbeiderswoning.
De vader van het socialisme in Nederland, Ferdinand Domela Nieuwenhuis heeft een eigen museum in Heerenveen.
Beide musea zijn gevestigd in de Heerenveense School aan de Minckelersstraat 11 waar tevens de VVV zich bevindt. U vindt de Minckelersstraat op nog geen 300 meter in oostelijke richting.

EVENEMENTEN

Het aantal evenementen in Heerenveen is te groot om hier op te noemen. Kijkt u hiervoor op de site www.heerenveen.nl daar vindt u de complete evenmentenagenda.


www.ligplaatsinfo.nl