Vorige      

HASSELT


Bij Hasselt kunt u afmeren aan de kade maar erg gezellig ligt u hier niet. Tevens is het vanwege de beroepsvaart op het Zwarte Water een onrustige ligplaats. Om Hasselt te bezoeken kunt u beter naar één van de jachthavens gaan. Deze liggen in een kom die u bereikt via het vaarwater de (Molenwaard-)Streng. De ingang van de Streng ligt een kleine twee kilometer noord van Hasselt. Aan het eind van de Streng bereikt u de kom en direct aan BB ligt de verenigingshaven "de Nadorst". Er is elektra en water op de steigers. Het passantentarief is €0,75 per m2.
Aan SB ligt de grote jachthaven "de Molenwaard". Dit is een moderne haven met alle faciliteiten waaronder een wasserette. Ook diesel is hier verkrijgbaar.


BOODSCHAPPEN

Vlak naast de jachthavens is een supermarkt, ideaal.

UIT ETEN

In het centrum van Hasselt, slechts een paar honderd meter lopen vanaf de jachthavens, zijn een beperkt aantal restaurants te vinden, 's zomers zijn er wat terrasjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Hasselt is een oud vesting- en Hanzestadje waarvan het karakter goed bewaard is gebleven. De bijnaam van Hasselt is "Klein Amsterdam". Dit komt door de lommerrijke grachten met namen als Heerengracht, Prinsengracht en Brouwersgracht. De binnenstad telt meer dan 70 rijksmonumenten en is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Bij de VVV (Markt 1) is een Hanze stadswandeling verkrijgbaar, waarmee u op eigen gelegenheid de stad en haar monumenten kunt verkennen.

Karakteristiek voor Hasselt is de historische schelpkalkbranderij met de twee gerestaureerde kalkovens. De kalkovens zijn te bezichtigen en er is een kleine expositie ingericht.

De korenmolen op de Stenendijk werd in 1964 en 1997 gerestaureerd. Als de blauwe wimpel wappert kunt u er een bezoekje brengen.

In het Oude Stadhuis is een kleine collectie middeleeuwse wapens en schilderijen te bezichtigen. Tevens is er een permanente expositie over Hasselt als middeleeuwse stad.

EVENEMENTEN

In de laatste week van de schoolzomervakantie wordt in Hasselt het 'Euifeest' gevierd. Dit van oorsprong historische feest is uitgegroeid tot een stadsfeest met allerlei activiteiten in en rondom het centrum.


www.ligplaatsinfo.nl