Vorige      

HARGERVAART


De Hargervaart is regionaal bekend vanwege de vele boten die hier langs de oever liggen. Voor velen is de Hargervaart een soort camping waarbij de boot als caravan gebruikt wordt. Dit is niet zo verwonderlijk want de omgeving is ruim en stil en de duinen en het strand zijn nabij.

Medio 2011 is het beheer van de "passantenhaven Hargervaart" overgegaan op WSV Hargervaart. De leden hebben hierbij niet stilgezeten. Zo is er nu water en vuilafvoer gekomen en er zijn sanitair units geplaatst. Voor de kenners: Ook het schelpenpad is vernieuwd.
Het liggeld bedraagt €0,85/m plus €1,27 toeristenbelasting p.p.p.n. Bij aankomst dient u zich te melden bij de havenmeester op het havenkantoor. Het havenkantoor is geopend van 16.00 uur tot 19.00 uur. Telefoon havenmeester: 06-42745193.

In de Hondsbossche Vaart, dat is het verlengde gedeelte vanaf de brug, tot aan het begin van de Hargervaart is het verboden af te meren. 


BOODSCHAPPEN

In het nabijgelegen dorpje Groet kunt u de noodzakelijke boodschappen halen.

UIT ETEN

In Groet zijn diverse eetgelegenheden, vooral gasterij De Groeten aan de Heereweg 250 is een aanrader. Richting strand zijn uiteraard ook diverse restaurants te vinden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De Hargervaart ligt vlak bij het dorpje Groet in de prachtige omgeving van de Schoorlse Duinen. Duinen, zee en strand zijn op een steenworp afstand bereikbaar.
Een leuk plaatselijk evenement is de zogenaamde kofferbakmarkt waarbij mensen vanuit de kofferbak van hun auto allerhande spulletjes te koop aanbieden. De kofferbakmarkten worden gehouden in Camperduin wat op een paar kilometer afstand van de jachthaven ligt. In 2011 is er iedere zaterdag een kofferbakmarkt vanaf 25 juni tm 3 september. De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.www.ligplaatsinfo.nl