Vorige      

GROUW

Grouw is een echt watersportdorp en het wemelt dan ook van de jachthavens en aanlegplaatsen. Aan de oostkant van Grouw - aan het Pikmeer - ligt de gemeentelijke passantenhaven (Hellinghaven). U vindt de haven bij het karakteristieke gebouwtje van het theehuis. In 2008 is bij de haven een strekdam aangelegd die u beschermt tegen golfslag van beroepsvaart op het Prinses Margrietkanaal, deze strekdam staat nog niet op de ANWB 2008-2009 kaart. Bij de Hellinghaven is WiFi beschikbaar voor €2,95/uur.
U kunt ook aan de noordkant van Grouw - aan de Rechte Grouw - een plekje zoeken, daar zijn diverse passantenplaatsen. De afstand tot het centrum is vanaf beide plaatsen ongeveer gelijk.

BOODSCHAPPEN

Grouw is een vrij groot dorp en beschikt over een behoorlijk winkelaanbod waaronder een supermarkt. Tijdens het seizoen zijn de winkels ook meestentijds op zondag geopend.

UIT ETEN

Voor een restaurant hoeft u in Grouw niet ver te zoeken, een tiental zijn er zo te vinden. Ook aan gezellige terrasjes is er geen gebrek.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Grouw is (bijvoorbeeld net als Heeg) een typisch watersportdorp, het authentieke friese karakter is goed bewaard gebleven maar ook moderne voorzieningen zijn aanwezig.
Echt spectaculaire bezienswaardigheden zijn er niet maar bij de VVV kan men u informeren over o.a. fietsroutes in de omgeving.


www.ligplaatsinfo.nl