Vorige      

GRONINGER MOTORBOOT CLUB


De jachthaven van de Groninger Motorboot Club ligt op de kruising Eemskanaal - v. Starkenborghkanaal - Eemskanaal. Ondanks de ongezellige ligging wordt de haven jaarlijks door zo'n 2500 boten van passanten bezocht. Dit is mede het gevolg van de gunstige ligging aan de Staande Mast Route. Ondanks de naam wordt de jachthaven dus ook door veel zeiljachten bezocht.
Voorzieningen als elektra (6A en 10A) en water zijn aanwezig. Het sanitair is voorzien van een wasmachine met droger en ook Internet is beschikbaar. Gedurende het seizoen is er een (vrijwillige) havenmeester aanwezig.
VHF 31, tel. 050-3141728.


BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Het dichtsbijzijnde restaurant is een als zeer goed bekend staande chinees. U vindt deze net ten oosten van de Oostersluis (8 min. lopen). Een klein stukje verder is een grote AH supermarkt gevestigd.
Wilt u meer keus dan bent u aangewezen op het centrum van de stad. Al gauw een tippel van zo'n 1,5 kilometer maar u kunt uw boot met een gerust hart achterlaten omdat de haven middels een hek met cijferslot afgesloten is.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij de jachthaven zijn geen bezienswaardigheden maar het centrum van Groningen met vele bezienswaardigheden ligt op loopafstand. Zie verder "Groningen".

www.ligplaatsinfo.nl