Vorige      

GRONINGEN-CENTRUM


In Groningen zijn slechts twee afmeermogelijkheden voor de passant; aan de kade van de Zuiderhaven of bij Jachthaven Oosterhaven. Een gezellige ligplaats midden in het centrum is er helaas niet.


Jachthaven Oosterhaven ligt, u begrijpt het al, in de Oosterhaven. Alle faciliteiten zijn aanwezig waaronder goed sanitair en een wasserette. Elektra en water is op de steigers beschikbaar. Het centrum van Groningen is op loopafstand. Het liggeld bedraagt €1,10/m incl. water en elektra. Havenmeester tel. 06-11343202.
Naast de haven is aan de Oosterkade Watersportcentrum Oosthaven gevestigd met o.a. een watersportwinkel.

BOODSCHAPPEN

Uiteraard is boodschappen doen geen enkel probleem, winkels in overvloed. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er markt. De koopavond is op donderdag, ook zijn op zondag de winkels soms open.

UIT ETEN

Vanzelfsprekend zijn er in het centrum van Groningen restaurants te over.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Groningen kunt u zich met gemak een aantal dagen vermaken, de VVV is natuurlijk het startpunt. U vindt de VVV aan de Grote Markt 25.

Enkele tips:
Wanneer u door Groningen vaart is het nieuwe Groninger Museum niet te missen, u vaart er langs. Voor watersporters is het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat misschien nog wel leuker. Hier is tevens het Niemeyer Tabaksmuseum gevestigd.

EVENEMENTEN

Met grote regelmaat vinden er grotere en kleinere evenementen plaats in Groningen; Poëziemarathon, filmfestival, bloemenjaarmarkt, zeilweek, demonstratie kanonschieten, Jazze on the lake, kunstenmanifestatie, dag van de architectuur etc. De VVV kan u verder informeren.

www.ligplaatsinfo.nl