Vorige      

GRAMSBERGEN


Bij Gramsbergen ligt op 500 meter zuid van de brug een mooi gelegen beschut passantenhaventje; 't Hooge Holt. De ligging is landelijk te noemen terwijl het centrum van Gramsbergen op slechts 500 meter afstand is. Er is prima sanitair met een wasmachine en droger. Water en stroom is er ook.

BOODSCHAPPEN

In Gramsbergen is een supermarkt, zo'n 400 meter noord van de haven.

UIT ETEN

Gramsbergen heeft 2 restaurants, een chinees en een snackbar.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Gramsbergen is een klein stadje met een pittoresk centrum. Er zijn diverse fraaie gerestaureerde panden en tijdens de zomermaanden is de toren van de kerk te beklimmen. Bij mooi weer zijn er wat terrasjes.
De omgeving is uitermate geschikt voor het maken van fietstochten.

In het centrum is het Historisch Cultureel Infocentrum Vechtdal gevestigd. Hier kunt u kennis maken met de cultuur en historie van het Nederlandse- en Duitse Vechtdal. Tevens zijn diverse folders omtrent de toeristische mogelijkheden van de omgeving te verkrijgen waaronder diverse fietsroutes. U vindt het Infocentrum in het centrum aan het Meiboomsplein.
Rondom Gramsbergen vindt u o.a. Attractiepark Slagharen, Dierenpark Emmen, het Openluchtmuseum van Drenthe en de "tuinen van Ada Hofman".


EVENEMENTEN

In de laatste week van augustus wordt de jaarlijkse feestweek 'Gramsbergen lichtstad' gehouden. Het stadje is dan in de avonduren prachtig versierd en vrolijk verlicht. Bovendien worden er in deze week allerlei leuke evenementen georganiseerd zoals een avondmarkt en een kermis. De feestweek wordt afgesloten middels een vuurwerk.www.ligplaatsinfo.nl