Vorige      

GOES


Goes heeft twee mogelijkheden voor de passant; de binnenhaven midden in het centrum of het net ervoor gelegen jachthaventje "De Werf".


In de binnenhaven ligt u gezellig, vaak gestapeld. Tussen De Werf en de binnenhaven is een kade waar ook afgemeerd kan worden, maar in het weekend kunt u hier last hebben van jongelui. Het sanitair in de binnenhaven is goed, elektra is aanwezig en er is zelfs een wasserette. Op vrijdag- en zaterdagavond kan het wat rumoerig zijn.


De jachthaven van WV De Werf ligt op een paar minuten lopen van het centrum maar is één van de gezelligste en fraaiste haventjes van Nederland. Het clubhuis is dagelijks geopend en je ligt er een stuk rustiger dan in de binnenhaven. 's Zomers kan het in Goes erg druk zijn.


BOODSCHAPPEN

In Goes zijn ruimschoots mogelijkheden om boodschappen te doen. De AH zit op een paar honderd meter van de binnenhaven.
Achter de Grote Markt is een gebied waar diverse winkels in historische panden gevestigd zijn.


UIT ETEN

Goes beschikt over een grote aantal restaurants, ook aan terrasjes ontbreekt het niet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Goes telt een groot aantal historische panden, u vindt ze vooral in het gebied rond de kaden en bij de Grote Markt. De panden in de binnenstad zijn opgenomen in de speciale monumentenroute verkrijgbaar bij de VVV, Stationsplein 3.
Het station ligt zo'n 800 m zuid van de haven.
Erg leuk is een ritje met de stoomtrein Goes-Borssele, de fiets mag mee. In juli en augustus rijdt de trein dagelijks, daarbuiten alleen op zondag. Vertrek is om 11.00 en 14.00 uur aan de achterzijde van het station. (www.destoomtrein.nl)
In het hoogseizoen is de rit goed te combineren met de Maritieme Ontdekkingstocht of de Zeevruchtenroute, te verkrijgen bij de VVV.

Het Historisch Museum de Bevelanden vindt u aan de Singelstraat.

EVENEMENTEN

Elke dinsdag is er op de Grote Markt een markt.
Op zaterdag vindt op de Grote markt een versmarkt plaats, waar u verse producten van bloemen tot kaas kunt kopen.

www.ligplaatsinfo.nl