Vorige      

GEERTRUIDENBERG


JACHTHAVEN / LIGPLAATSEN

In Geertruidenberg liggen aan de Donge naast elkaar twee jachthavens en er is ook een passantenhaventje. De vanaf het water gezien meest links gelegen (zuidelijke) jachthaven is die van WSV Geertruidenberg, de andere die van WSV De Donge.

Het zijn beide nogal ongezellige jachthavens om als passant te liggen. Faciliteiten als elektra, water en sanitair zijn bij beide jachthavens aanwezig.

De jachthaven van WSV Geertruidenberg is de grootste van de twee, het liggeld is er laag te noemen. In 2009 zijn de steigers en elektra vernieuwd, er zijn geen langssteigers maar palen. Ook in 2009 is er een compleet nieuwe was/douche gelegenheid geplaatst inclusief een wasserette. Er zijn fietsen beschikbaar evenals gratis Wifi.

Gegevens over de jachthaven van WSV De Donge heb ik niet.

Het passantenhaventje - net ten noorden van de brug over de Donge - ziet er in eerste instantie leuk uit maar u ligt in een diepe kom tussen de nieuwbouw waardoor iedere vorm van uitzicht ontbreekt en er zijn geen faciliteiten.BOODSCHAPPEN

Om vanuit de jachthavens het historische centrum van Geertruidenberg te bereiken moet u een stukje door de nieuwbouw lopen. In het centrum is een redelijk aanbod aan winkels waardoor u zonder problemen de voorraden aan kunt vullen. Iedere vrijdag is er markt.

UIT ETEN

Op de Markt zijn twee restaurants met terras; "t Weeshuys" is een luxe restaurant. Grand Café 't Bergsch Backhuys is minder luxe. Tevens is er een engelse lunchroom en een italiaanse ijssalon.
Bij de passantenhaven is het nederlandse restaurant Zuz en Zooz gevestigd, de locatie is leuk en het eten en de bediening zijn prima.
Wilt u een patatje eten dan kan dit ook, hiervoor gaat u bij de passantenhaven de brug over naar Raamsdonksveer, met ca. 500 m goed te doen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Geertruidenberg is een oud vestingstadje. Bij de VVV (Markt 46) is museum De Roos gevestigd. Tevens zijn hier diverse wandel- en fietskaarten verkrijgbaar waaronder een stadswandeling door het oude stadje. Ook over de Biesbosch en de omgeving van Geertruidenberg is veel toeristische informatie gratis beschikbaar.
Een leuk uitje is de beklimming van de toren van de Geertruidskerk. In de zomermaanden is de Geertruidskerk op de Markt geopend voor het publiek van maandag t/m zaterdag, van 13.30 tot 17.00 uur. Ieder jaar wordt een expositie gehouden tijdens de openstelling en op zaterdagmiddag vinden er gratis inloopconcerten plaats. In de maanden juli en augustus kunt u iedere donderdag deelnemen aan een historische wandeling vanaf 14.00 uur. Iedere eerste zondag van de maanden juli, augustus en september wordt een stadswandeling georganiseerd met een demonstratie door de Bergsche Battery. Hierbij worden (jawel !) kanonnen afgeschoten.

EVENEMENTEN

Om de 2 jaar worden in Geertruidenberg vestingfeesten gehouden. Zie www.vvvgeertruidenberg.nl voor meer info.

www.ligplaatsinfo.nl