Vorige      

EINDHOVEN

Een haven in Eindhoven? Ja, die is er wel degelijk. Weliswaar aan het doodlopende Beatrixkanaal gelegen (7 km vanaf het Wilhelminakanaal) en een dikke 3 kilometer verwijderd van het centrum maar toch zeer de moeite waard. Voor €0,90/m is jachthaven Beatrix een goede startplek voor een bezoek aan de binnenstad van Eindhoven. Een plekje is er altijd wel.

Water en stroom op de steiger is inbegrepen in het liggeld! Het sanitair is perfect en schoon als thuis. Er is een wasserette alsmede een watersport- winkel. En, uniek, er is diesel te koop. Bij eventuele schade biedt de 20-tons portaalkraan uitkomst.

Bij aankomst krijgt u van de havenmeester diverse folders met nuttige informatie als de routes naar de supermarkt e.d. De havenmeester Peter Buitenhuis heeft humor en is één van de vriendelijkste en zeker de meest behulpzame die ik ken. Met regelmaat fietst hij langs voor een praatje of om te vragen of alles in orde is. Met een beetje geluk ligt er 's morgens een krantje in de kuip. Tel. 040-2572120 of 06-53759327.

De haven ligt fraai tussen bossages en 's avonds is het er relatief stil. Uiteraard is het haventerrein afgesloten zodat u met een gerust hart Eindhoven kunt bezoeken.


BOODSCHAPPEN

De dichtstbijzijnde supermarkt is een grote Nettorama op een dikke 500 m afstand van de haven. Er zijn er meer in de omgeving alsmede een Hema, Blokker e.d. maar deze liggen iets verder weg.
Uiteraard zijn in het centrum van Eindhoven alle denkbare winkels te vinden. Op een vijftal minuten lopen vanaf de haven is een bushalte waarvandaan u in tien minuten in het centrum bent.

UIT ETEN

Op de haven is "de Roef" gevestigd, een bar/restau- rant waar u terecht kunt voor een hapje, een snack en natuurlijk een drankje. De informatiefolder van de havenmeester bevat adressen van restaurants die aan boord kunnen bezorgen.
Uiteraard biedt de binnenstad van Eindhoven legio mogelijkheden om de inwendige mens te behagen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Van de havenmeester krijgt u bij aankomst een foldertje met diverse tips. Een greep uit de mogelijkheden die Eindhoven biedt:

 • Historisch Openluchtmuseum, hoe leefde de mens in de oertijd.
 • Van Abbe Museum, beeldende kunst 20e eeuw.
 • DAF Museum, historische DAF voertuigen.
 • Museum Kempenland, wisselende tentoonstellingen.

 • EVENEMENTEN

  Ook qua evenementen biedt Eindhoven diverse mogelijkheden:

 • Eindhoven culinair - mei
 • Fiësta del Sol - eind juni
 • Jazz & Blues festival - eind augustus
 • www.ligplaatsinfo.nl