Vorige      

EERNEWOUDE

Eernewoude is een typisch fries watersportdorpje wat drijft op de watersport. Vaart u naar Eernewoude dan komt u eerst langs hotel-restaurant Princenhof. Naast het hotel-restaurant zijn passantenplaatsen voorzien van elektra en water. Het sanitair bevindt zich in het havenkantoor ca. 300 meter verderop.
Vaart u een stukje verder, door de versmalling van het vaarwater, dan liggen aan bakboorzijde nog meer passantenplaatsen. Hier ligt u het dichtst bij het centrum. De passantenplaatsen worden beheerd door de "St. Behear Rekreative Foarsjennings Earnewâld". Mijn Fries is niet zo best maar volgens mij is dit te vertalen als "Stichting Beheer Recreatieve Voorzieningen Eernewoude". Het havenkantoor van de stichting bevat o.a. het sanitair met wasserette. Tel. 0511-539222.
Vaart u nog een stukje verder het Eernewoudsterwijd op dan ligt aan bakboord jachthaven Westerdijk waar u als passant ook welkom bent. Ook hier elektra en water op de steigers en modern sanitair. Het centrum van Eernewoude ligt op loopafstand. Havenmeester: 0511-539360.

Tegenover Eernewoude, aan SB bij invaart, ligt het grote recreatiepark/camping "It Wiid". It Wiid beschikt over diverse havens waar passanten ook welkom zijn. Als passant kunt u gebruik maken van de faciliteiten die het recreatiepark biedt. Er is o.a. een kampwinkel voor de dagelijkse boodschappen. Een pontje zorgt voor de verbinding met Eernewoude.

BOODSCHAPPEN

In Eernewoude zijn een kleine buurtsuper alsmede een slagerij gevestigd. Beide in de nabijheid van de passantenplaatsen.

UIT ETEN

Aan restaurants en terrasjes is geen gebrek in Eernewoude. Ver hoeft u er niet voor te lopen, bij iedere ligplaats is wel een eetgelegenheid in de buurt.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het dorp Eernwoude herbergt diverse musea. Zo zijn er het Skûtsjemuseum "De Stripe", het Fries landbouwmuseum 'By de boer' en het bezoekerscentrum "Nationaal Park De Alde Feanen".


www.ligplaatsinfo.nl