Vorige      

EASTERMAR


In Eastermar heeft u als passant de keuze uit drie mogelijkheden.

Allereerst is er de jachthaven van Watersportbedrijf De Lits. Hier heeft u de beschikking over faciliteiten als stroom, water en sanitair met wasserette. De ingang ligt een 400 meter ten noordwesten van de brug. Tel. 0512-471482.

Sinds 2007 beschikt Eastermar over een fraai passantenhaventje, midden in het dorp. De ingang ligt 150 meter noordwest van de brug. Er is stroom beschikbaar alsmede sanitair (rolstoeltoegankelijk) en er is een vuilwaterpompstation. Alle passanten krijgen namens de Ondernemersvereniging een welkomsttas aangeboden met korting in alle winkels en horeca. Het liggeld bedraagt voor een boot tussen de 9 en 11 m slechts €8,25. Tel. havenmeester 06-27306966.

De derde optie is een ligplaats kiezen aan de westelijke kade van de Lits. Hier zijn echter geen voorzieningen maar u ligt wel landelijk en gratis.


BOODSCHAPPEN

Het dorp beschikt over een slager, een groenteboer, een bakker, een supermarkt. Vaart u verder zuidwaarts dan is het misschien verstandig hier de proviand aan te vullen.

UIT ETEN

Om niet te hoeven koken kunt u een bezoekje brengen aan Herbergh De Parel. Wilt u iets minder luxe eten dan kunt u naar het naastgelegen eetcafé 't Breed gaan. U vindt ze op een 300 meter in noordoostelijke richting vanaf de brug.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Eastermar (Oostermeer) is een leuk plaatsje met een typisch friese uitstraling. Leuk om eens gezien te hebben maar echte bezienswaardigheden zijn er niet. De omgeving is echter fraai en nodigt uit tot het maken van fietstochten.
Op de website www.tip-eastermar.nl vindt u meer info over Eastermar en hier staan tevens wandelroutes en fietsroutes over verschillende afstanden.

EVENEMENTEN

Op elke laatste zaterdag van augustus is er het straatfestival ‘Easterbarren’, waarbij de kern van het dorp als één groot podium functioneert.
Ook de paardenmarkt en de jaarmarkt tijdens het dorpsfeest zijn de moeite waard. Deze vinden plaats op de laatste zaterdag in juni. Deze markt wordt al sinds de 18e eeuw in Eastermar gehouden.
www.ligplaatsinfo.nl