Vorige      

DRONTEN


De jachthaven van WV Dronten ligt in een kom van de Lage Vaart. Alle faciliteiten zijn aanwezig waaronder een wasserette, een dieselpomp en natuurlijk een clubschip. Ook Internet en fietsen ontbreken niet. Het liggeld bedraagt €0,75/m. Het sanitair is eenvoudig maar goed. Tel. 06-27024010.

Wilt u liever vrij liggen dan kunt u aan de passantensteiger aan de noordoever van de Lage Vaart gaan liggen (km 39, bij de brug). U ligt dan een kilometertje of twee bij het centrum vandaan en faciliteiten ontbreken. Daar staat tegenover dat de plaats landelijk te noemen is.


BOODSCHAPPEN

Het nieuwe winkelcentrum van Dronten ligt op 500 meter van de haven. Dronten beschikt over een ruim winkelaanbod. Iedere woensdag is er markt op het Redeplein. De koopavond is op vrijdagavond tot 21.00 uur.

UIT ETEN

In de kantine van de haven is een kleine kaart, oftewel patat, sate en een uitsmijter voor schappelijke prijzen. Het centrum herbergt een tiental eetgelegenheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Dronten is voor de ouderen onder ons vooral bekend van De Meerpaal en "Stuif 's in". Echte bezienswaardigheden zijn er niet.

EVENEMENTEN

In de haven van Dronten is in 2008 voor het eerst het Havenfestival gehouden, dit i.v.m. het 30-jarig bestaan van de watersportvereniging. Het is de bedoeling hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

In het tweede weekend van augustus worden in Dronten de Meerpaaldagen georganiseerd. Dit evenement is in 2007 verkozen tot het beste regionale evenement van Nederland. Het duurt drie dagen en van 's morgens tot 's avonds is er van alles te beleven.

Het beroemde Lowlandsfestival vindt half augustus plaats.


www.ligplaatsinfo.nl