Vorige      

DRACHTEN


Drachten is de op één na grootste plaats van Friesland. Opmerkelijk is dat Drachten erg watersport-onvriendelijk is. Er is weliswaar een jachthaven, de Drait, maar deze ligt 3 km buiten het centrum.
U kunt ook afmeren in de Industriehaven maar ik weet niet of u hier mag overnachten. Erg gezellig ligt u er trouwens niet, tussen de industrieterreinen en voorzieningen ontbreken. Het centrum blijft met een dikke kilometer op behoorlijke afstand. Mijns insziens net iets te ver om de boot onbeheerd achter te laten.

BOODSCHAPPEN

Er zijn supermarkten genoeg in Drachten maar ze liggen minimaal zo'n anderhalve kilometer vanaf de industriehaven, al met al niet ideaal. Op donderdag en zaterdag is er markt.

UIT ETEN

Bij de Industriehaven is restaurant "De Haven" gevestigd, een eenvoudig etablissement. In het centrum zijn met gemak een twintigtal restaurants te vinden, keus genoeg dus.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Voor de bezienswaardigheden hoeft u niet naar Drachten te gaan. Wel is er een bioscoop en is er goed te winkelen. In het centrum staat een bijzonder carillon.


www.ligplaatsinfo.nl