Vorige      

DELFSHAVEN

In Delfshaven ligt u in een haven met historie. De vele oude panden en molens herinneren hier nog aan. Er is geen elektra, wel douches en toiletten. Hiervan kunt u in overleg met de havenmeester gebruik van maken. Drinkwater is wel te verkrijgen en is gratis. De havenmeester is John Elsing, 06-20517990.

BOODSCHAPPEN

U vindt diverse supermarkten op loopafstand van de haven.


UIT ETEN

Aan de haven zijn tal van restaurants gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Historisch Museum Rotterdam
In het historische pand "De Dubbelde Palmboom" is het Historisch Museum Rotterdam gevestigd. Hier wordt de geschiedenis getoond van kooplui, havenwerkers, de middenstand en gewone burger van Rotterdam. Tevens is te zien hoe de stad Rotterdam zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. De interieurs van oude Rotterdamse winkeltjes en woonhuizen zorgen voor een feest der herkenning. Op de begane grond is een tentoonstelling over Piet Hein.
U vindt het museum aan de Voorhaven 12.


Scheepswerf De Delft
Woeste golven, daverende kanonsschoten, de Engelse vloot richt een enorme ravage aan bij de Nederlandse vloot tijdens de slag van Camperduin, waarbij linieschip ‘De Delft’ ten onder gaat.
Op Scheepswerf ‘De Delft’ wordt dit prachtige 18e eeuwse schip herbouwd. De werf is gevestigd aan de Schiehaven 15.

Molens
Van de drie molens bij Delfshaven is de korenmolen "De Distilleerketel" aan de Voorhaven gerestaureerd en op beperkte tijden geopend voor bezoek.

www.ligplaatsinfo.nl