Vorige      

DE STEEG

In de dode arm bij het dorpje De Steeg zijn een tweetal afmeermogelijk- heden. De eerste, direct na de invaart onder de brug door, is een klein en gammel steigertje bij een kleine camping.
Vaart u een stukje verder dan komt u bij het jachthaventje (één steiger) van WV De Engel. Hier kunt u heel aardig en rustig overnachten, alleen jammer dat het geruis van de dichtbij gelegen snelweg altijd aanwezig is. Er is water en stroom en een wasserette. Wees voorzichtig met het uitlaten van de hond, rondom de haven bivakkeren vele hazen.


De dode arm met de steiger bij de camping, verderop is de "jachthaven".BOODSCHAPPEN

Op een kilometer afstand - in het centrum van het dorp - is een bakker. Verder zijn er geen mogelijkheden om boodschappen te doen.

UIT ETEN

In het dorp is een frans-nederlands restaurant, "het wapen van Athlone".

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In De Steeg zelf zijn geen markante bezienswaardigheden of het moet het standbeeld van Simon Carmiggelt zijn die vaak in het dorp verbleef.

Heeft u fietsen aan boord dan is een tochtje door de "Posbank" de moeite waard, De Steeg ligt aan de rand van dit gebied. De Posbank is onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom en ligt op een stuwwal uit de ijstijd. U vindt er heidevelden, bossen met pijnbomen en stuifzand.


www.ligplaatsinfo.nl