Vorige      

COLIJNSPLAAT

De grote jachthaven bij Colijnsplaat wordt beheerd door WV Noord-Beveland. Het is een moderne haven met alle voorzieningen incl. wasserette en gratis Wifi. Het liggeld bedraagt €1,40/m + €0,90 pp toeristenbelasting. Havenmeester 0113-695762.


BOODSCHAPPEN

In het dorp wat op loopafstand ligt zijn diverse winkels om de proviand aan te vullen.

UIT ETEN

In het clubhuis kunt u terecht voor een maaltje sliptongetjes met een glaasje wijn.
Het dorp heeft een redelijke keus aan restaurantjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Op het het havenkantoor kunt u een boekje lenen met een beschrijving van een historische rondwandeling door het Voorstraat dorp Colijnsplaat met bezienswaardigheden.

Bij de haven staat een replica van de Nehalennia tempel, een godin uit de romeinse tijd die bescherming moest bieden aan zeevarenden.

EVENEMENTEN

Jaarlijks vindt in het tweede weekend van augustus het evenement "de Colijnsplaatse Dagen" plaats. Op die dagen is er voor jong en oud van alles te beleven. Op en rond de haven vinden manifestaties plaats, die vaak een relatie hebben met de watersport. Op het terrein "oude haven" worden demonstraties gegeven en is de vrijmarkt. In de Voorstraat staan vele stands en is het gezellig druk op de terrassen. Kortom, de moeite waard voor een bezoekje.

Het populaire Peerockfestival wordt op de laatste vrijdag in juli gehouden. Het is een avondvullend programma met bekende en minder bekende bands van verschillende muziekdisciplines.
www.ligplaatsinfo.nl