Vorige      

BRUINISSE

Bruinisse heeft twee jachthavens, beide gelegen aan de Grevelingenkant van de sluis. Kaarten voor de Grevelingen-liggeldregeling zijn in de havens verkrijgbaar.

Jachthaven Bruinisse
De grote jachthaven is een commerciële marina met werkelijk alle faciliteiten, er is zelfs een supermarktje. De haven is ingesteld op het ontvangen van grote hoeveelheden passanten en dat mag ook wel want het is er behoorlijk druk. De service is prima. Het is de tweede haven aan BB na het uitvaren van de sluis richting Grevelingen. Bij binnenkomst vaart men direct tegen de meldsteiger waar ook diesel getankt kan worden. Het tarief is €1,80/m, telefoon havenkantoor 0111–481485.

Jachthaven WSV Bru
Direkt naast de sluis ligt de veel kleinere jachthaven van WSV Bru. Het is een gezellige verenigingshaven met clubhuis. Ook hier alle faciliteiten hoewel elektra niet per definitie voor iedere passant beschikbaar is, daar moet je een beetje geluk mee hebben. Wel is er gratis Wifi beschikbaar en is de havenmeester vriendelijk. Het sanitair is keurig. Tarief €1,25/m. Havenmeester: 0111 - 481 506 (lang laten overgaan: mogelijk wordt er doorgeschakeld).
BOODSCHAPPEN

Bij Jachthaven Bruinisse is een supermarktje. Ook in het dorp, zo'n kilometer van de havens, zijn supermarkten.

UIT ETEN

Bij jachthaven Bruinisse is het café-restaurant "The Sailors Inn" gevestigd. In het dorp zijn ook een paar restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Bruinisse is niet echt veel te beleven, het mist een gezellig centrum.
Er is wel een visserijmuseum, u vindt het aan de Oudestraat. In de Oudheidkamer maakt u kennis met de 'Bruse' klederdracht, oude gebruiksvoorwerpen en tradities.

EVENEMENTEN

De Visserijdagen worden jaarlijks begin/half juli gehouden en duren drie dagen. In 2008 van 17 tm 19 juli. Er wordt dan gevierd dat het mosselseizoen weer is begonnen. Er zijn tal van evenementen waaronder een kermis, een vlootshow en een sloepenrace.


www.ligplaatsinfo.nl