Vorige      

BROUWERSHAVEN


De invaart van Brouwershaven gaat door een smalle openstaande keersluis. Als de lichten buiten gebruik zijn heeft de uitvaart voorrang. Het havenkantoor is bij de sluis.


Direct na de sluis ligt aan SB-zijde de "Nieuwe haven". Dit is een grote marina met voornamelijk vaste ligplaatsen. Als passant vaart u normaal gesproken door naar de stadshaven. Deze ligt als u verder doorvaart na de bocht naar stuurboord.


In de stadshaven zijn meerdere sanitairgebouwen, alle toegankelijk via een SEP-key. Er is elektra en water beschikbaar en het sanitair beschikt over een wasserette. U kunt in de stadshaven zelfs diesel tanken.


WV Brouwershaven heeft een clubhuis op de hoek van de Nieuwe haven en de Stadshaven. U vindt het clubhuis op de eerste verdieping van het Tonnenmagazijn.


BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen is geen probleem, bij de stadshaven zijn een supermarkt en een bakker gevestigd.

UIT ETEN

In het clubhuis van WV Brouwershaven kunt u niet alleen een borrel drinken maar ook een hapje eten. In Brouwershaven zelf zijn ook nog diverse restaurantjes en terrasjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Brouwershaven staan een aantal monumentale panden en er is een museumpje. Het Brouws Museum toont de relatie van het dorp met de zeevaart, u vindt het aan de stadshaven.

EVENEMENTEN

Half juli wordt de Brouwse Dag gehouden, een leuk dorpsevenement.


www.ligplaatsinfo.nl