Vorige      

BIESBOSCH - VISSERSHANG

In de zuidoosthoek van de Biesbosch ligt de jachthaven Vissershang. Het is een vrij grote haven maar de sfeer is erg gemoedelijk. Zoals te verwachten in de Biesbosch is het er rustig en stil. Vaart u bij binnenkomst helemaal door tot aan het eind, daar is het havenkantoor. De havenmeester is enorm vriendelijk en behulpzaam. Water en elektra zijn op de steigers aanwezig. Het sanitair is prima.

Er zijn roeiboten en kajaks te huur, best leuk om 's avonds een stukje door de Biesbosch te kajakken.


BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op het dorpje Hank. Een fikse wandeling, zo'n 2,5 kilometer, maar bij de havenmeester zijn fietsen te leen. De supermarkt in Hank is van een normaal formaat en biedt een ruime keus.
Bij de haven is een restaurant gevestigd. In Hank zijn een paar restaurants waaronder een chinees. Ook cafetaria's ontbreken niet.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het achtergelegen gebied "Aakvlaai" is een eldorado aan goed bevaarbare kreken en eilandjes met bebossing, strandjes en enkele afmeersteigers. Dit is een "nieuw" stuk Biesbosch maar inmiddels dermate verwilderd dat het de toets met de "oude" Biesbosch goed kan doorstaan.
Wij hebben overnacht met een pen aan de wal en een anker achter. Houdt u er wel rekening mee dat er een verval van zo'n 30 centimeter optreedt. 's Avonds de wal op is geen optie, ik heb nog nooit van m'n leven zoveel muggen gezien.www.ligplaatsinfo.nl