Vorige      

BERGUM

Bergum is met 10.000 inwoners één van de grootste plaatsen in Friesland en heeft uiteraard een jachthaven: Burgumerdaam. De haven ligt min of meer in een industriegebied maar hier is weinig tot niets van te merken. Het centrum van Bergum ligt op ca. 10 minuten loopafstand. De jachthaven is de verenigingshaven van WSV Bergumermeer wat borg staat voor gezelligheid. Bij binnenvaart vindt u aan stuurboord na ca. 200 meter de meldsteiger. Meestentijds heeft de vriendelijke havenmeester u echter al opgemerkt en wijst hij u direct een plaats aan. De voorzieningen zijn prima in orde. Er is elektra en water op de steigers, het sanitair is goed en er is een wasserette. Het liggeld is laag te noemen, €0,65/m. Tel. havenmeester: 0511-465556.

BOODSCHAPPEN

Naast de jachthaven is een supermarkt, lekker makkelijk om te bevoorraden. In het centrum van Bergum is een groot winkelaanbod.

UIT ETEN

In Bergum zijn een paar nederlandse restaurants, twee chinezen en enkele kleinere eetgelegenheden gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het Streekmuseum/Volkssterrenwacht Burgum is de moeite van een bezoekje waard. Naast wisselende exposities zijn er permanente exposities op het gebied van: Archeologie, Geologie, Burgumer zilver, Streekgeschiedenis, Fotografie, Hendrik Bulthuis, Sterrenkunde en Ruimtevaart.


www.ligplaatsinfo.nl