Vorige      

BERGEN OP ZOOM

In Bergen op Zoom is een jachthaven die in beheer is van WV De Schelde. U vindt de jachthaven aan het eind van de Theodorushaven.
Let u er op dat u bij in- en uitvaart van het Zoommeer strikt de lichtlijn cq groene boeienlijn aanhoudt, zorg ervoor dat u uit de buurt blijft van de rode tonnen. Dit in verband met een verder niet aangegeven strekdam onder water. In 2011 zijn er medio eind juni al 17 jachten in aanraking gekomen met de strekdam! De sluis waar u door moet staat in principe altijd open, er is wel een brug.
De haven ligt niet echt gezellig, op 1,5 kilometer van hartje centrum maar er is wel een clubhuis. Fietsen zijn te huur bij de havenmeester. Het liggeld bedraagt €1,25/m voor niet-leden waarbij elektra en water (op de steigers) inbegrepen is. Ook wordt er toeristenbelasting geheven. In de jachthaven kunt u ook diesel tanken. Havenkantoor, tel: 0164-237472.

BOODSCHAPPEN

In Bergen op Zoom zijn meer dan voldoende winkels om de bootvoorraad aan te vullen.

UIT ETEN

In het clubhuis bij de jachthaven kunt u terecht voor een maaltijd of een snelle hap.
Bergen op Zoom zelf is een behoorlijk grote stad met eetgelegenheden ten over.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In september 2007 werd de binnenstad van Bergen op Zoom in de categorie "middelgrote steden" uitgeroepen tot "Beste binnenstad van Nederland".
Bergen op Zoom beschikt over vele monumenten, de VVV is gevestigd op de Grote Markt.


www.ligplaatsinfo.nl