Vorige      

BEEKSE BERGEN

Beekse Bergen bestaat uit een grote plas waaromheen een vakantiepark ligt. Onderdeel van dit vakantiepark is een mooi aangelegd jachthaventje, u ligt er tussen de bomen alsof u in een vakantiehuisje zit. Er zijn mensen die met hun boot hier dagen- of wekenlang bivakkeren. Naast de haven is een superspeeltuin, de toegang hiertoe is inbegrepen in het liggeld. Met name voor kleine kinderen is het een waar eldorado. Het safaripark staat min of meer los van het recreatiepark.

Om de haven te bereiken moet u eerst door een brug, deze wordt overdag op de even uren bediend, vanaf 10.00 uur tm 18.00 uur. Na de brug vindt u de haveningang aan SB-zijde. Wilt u helemaal vrij liggen dan kan dit ook, aan BB na de brug zijn een paar steigers aan de plas en voorbij de haveningang ook. Bij de haven moet u zelf een plekje uitzoeken. Een havenmeester is er niet, u moet zich melden bij de receptie. Aan de plaszijde zijn steigers voor de wat grotere boten maar ook in de haven zelf vinden deze wel een plekje. De haven is rond met een eiland in het midden, u kunt helemaal rond het eiland varen. Wilt u alleen even een kijkje nemen dan kan dit ook maar let u wel op de openingstijden van de brug.


De steigers zijn lange tijd in slechte staat geweest, soms tot op het gevaarlijke toe, maar begin 2012 hebben er renovatiewerkzaamheden plaatsgevonden. Hierbij is ook de elektra onder handen genomen. Elektra en water is in het liggeld inbegrepen. Watertappunten zijn er voldoende en de gratis douches zijn redelijk.

Groot nadeel is het hoge liggeld indien u van plan bent om het safaripark niet te bezoeken. Per boot met twee personen betaalt u €17,50/dag ongeacht de lengte van uw boot(!), voor iedere persoon extra komt daar €7 bij en de hond mag voor €5 blijven (jaja).
Bij ons bezoek hadden gehoord dat er een korting van 50% op de entree van het safaripark (€18 pp) zou zijn. Toen we gingen bellen (013-5360032) bleek dat niet het geval te zijn maar bij twee nachten was de toegang tot het safaripark wel inbegrepen (?). We hadden de indruk dat het meisje aan de telefoon ook niet helemaal zeker van haar zaak was. Na wat rekenen kwamen we er op uit dat het goedkoper was om twee nachten te blijven i.p.v. één. Met vier personen en een hondachtige waren we voor ca. €85 twee nachten onder de pannen incl. toegang tot het safaripark en water en elektra en douche. Tel. 013-5360032.
Tip: Bent u van plan (met kinderen) het safaripark te bezoeken dan heeft u van iedere persoon een pasfoto nodig. Een kopie van uw ID volstaat maar kleine kinderen hebben deze natuurlijk niet. Het is mogelijk een pasfoto te maken bij de receptie maar dit is niet goedkoop, handiger is het om dit alvast thuis te regelen.

Update 2012: Er is mij door bezoekers gemeld dat toegang tot het safaripark niet inbegrepen is in het liggeld.


De haven is rustig maar echt stil is het er niet. Vaak is er een evenement gaande op het naastgelegen evenemententerrein en ook het geruis van de nabijgelegen snelweg is altijd hoorbaar.
Het "tropisch zwemparadijs" stelt niet veel voor. Al met al hebben we er geen spijt van hier twee dagen gelegen te hebben maar afhankelijk van uw situatie kan het behoorlijk prijzig of juist goedkoop zjn.

BOODSCHAPPEN

Op het recreatiepark is een typische vakantiesupermarkt gevestigd. Vanaf de haven is het een pittige wandeling maar er rijdt ook een "treintje" naartoe en u mag er ook met uw bijboot naar toe varen.

UIT ETEN

Gedurende de openingstijden van de speeltuin Speelland naast de haven kunt u daar een frietje halen. Het restaurant bevindt zich in een andere hoek van het recreatiepark, een wandeling van een kilometer of een tochtje met de bijboot.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Beekse Bergen is natuurlijk vooral bekend van het safaripark. Vanaf de jachthaven loopt u in ca. 10 minuten ernaartoe. Naast vele Afrikaanse dieren als zebra’s, gorilla’s en neushoorns is er ook dagelijks een spectaculaire roofvogelshow.

Direkt naast de haven ligt de grote kermis-achtige speeltuin "Speelland".


www.ligplaatsinfo.nl