Vorige      

BEDUM


Om in Bedum te komen moet u door het Boterdiep. Over het gehele Boterdiep, van Groningen tot Uithuizen vindt konvooivaart plaats. Dit wil zeggen dat de bruggen een aantal malen per dag op gezette tijden geopend worden. Bij de VVV's in en rondom Bedum zijn vaarroutes verkrijgbaar. Ook op de website van de gemeente Bedum (www.bedum.nl) staan de brugbedieningstijden vermeld.

Bedum heeft geen jachthaven maar u kunt wel afmeren aan de kade van het Boterdiep die dwars door het dorp loopt. Net na de ophaalbrug "de Gele Klap" (noordwaarts varend) is een kade met ruimte voor een boot of tien. Voorzieningen ontbreken en u mag er 3x24 uur blijven liggen.


BOODSCHAPPEN

Provianderen is goed mogelijk in Bedum. In het centrum, vlak naast de passantenkade, zijn zowel een Super De Boer als een Aldi supermarkt gevestigd. Verder zijn er in Bedum nog enkele andere winkels.

UIT ETEN

De keus beperkt zich tot een chinees, een pizzeria en Zorba de Griek maar u hoeft niet zelf te koken als u dat niet wilt. Er worden goede woorden gesproken over zowel Zorba als de pizzeria. De restaurants liggen vlak naast de passantenkade.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bedum is een rustig dorp in een rustige omgeving. Houdt u van fietsen dan zit u goed. Bij de VVV aan de Kapelstraat 9-11 kunnen ze u verder informeren. Telefoon: 050–3015111.

In Bedum is één van de drie kerken de Walfriduskerk, deze heeft een scheve toren, schever dan die van Pisa!
www.ligplaatsinfo.nl