Vorige      

ASSELTSE PLASSEN


De Asseltse plassen zijn de meest noordelijke van het omvangrijke gebied "De Maasplassen". De ingang is bij kmr. 86. Er is één jachthaven, in beheer bij WSV Ascloa (de Romeinse naam voor het dorpje Asselt) en er zijn geen vakantieparken.
Helaas duurt dit echter niet lang meer. Er wordt hard gewerkt aan een "veelzijdig watersport- en recreatiegebied waar rust, ruimte en natuur de boventoon zullen voeren. Uiteindelijk zal in deze unieke haven 400 ligplaatsen en een multifunctioneel drijvend centrum worden gerealiseerd".
M.a.w. ook op de Asselte plassen is het binnenkort gedaan met de rust. Het centrum komt op de plas direct links na de ingang. Nu ligt er slechts een lange steiger waar afgemeerd kan worden. (Zie foto).

De jachthaven van WSV Acloa is geheel up-to-date en heeft alle voorzieningen. Vanuit het als een stuurhut vormgegeven clubhuis heeft men een mooi uitzicht over de plassen.

BOODSCHAPPEN

Er zijn geen winkels in de buurt van de Asseltse plassen. De dichtsbijzijnde supermarkt is in Swalmen zo'n twee kilometer verderop.


UIT ETEN

In het clubhuis van WSV Acloa kun je een eenvoudige doch goede maaltijd nuttigen.
Brasserie-restaurant Dioni en cafe-restaurant Maaszicht liggen beide praktisch tegen de haven aan.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Asselt is een klein maar pittoresk dorpje. Tegenover het romaanse kerkje is zelfs een museum. Het museumpje herbergt een grote en zeer gevarieerde collectie volkskunst en oudheden en is een bezoek waard.
www.ligplaatsinfo.nl