Vorige      

AMERSFOORT


Aan de rand van het historische centrum van Amersfoort, naast de historische Koppelpoort ligt de Eemshaven. Het hele gebied rondom de Eemshaven is de laatste jaren op de schop genomen. Zo is er een fraaie passantenhaven ontstaan waaromheen allerlei faciliteiten aanwezig zijn. Het centrum van Amersfoort loopt u vanaf de boot zo binnen. In het verleden is er in het weekend 's nachts wel eens overlast geweest van een nabijgelegen uitgaansgelegenheid, hoe dit nu is weet ik niet.
Water en elektra is op de steigers aanwezig en ook een sanitairgebouw ontbreekt uiteraard niet. Het tarief bedraagt €0,75/m excl. water en stroom.
De bruggen die toegang bieden tot de haven, de Koppelbrug en de Kwekersbrug, worden in het seizoen dagelijks bediend tussen 9.00 – 20.00 uur, uitgezonderd spertijden: 16.30 – 17.30 uur.
Tel. 033-4615797 VHF22.


BOODSCHAPPEN

Vlakbij het centrum vindt u diverse supermarkten. De Hof met z’n vele terrasjes heeft warenmarkt op vrijdag tot 13.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur. Op vrijdagochtend is er vismarkt op de Groenmarkt en bloemenmarkt aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. Donderdagavond is het koopavond en twaalf keer per jaar is het koopzondag.

UIT ETEN

Om uit eten te gaan hoeft u niet ver, in de haven liggen een paar restaurantschepen. Het centrum biedt een ruime keus aan restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De historische binnenstad van Amersfoort is een bezoek meer dan waard.
Meteen achter de Koppelpoort wandelt u de historische binnenstad van Amersfoort al in. Op vrijdagmiddagen in juli en augustus kunt u een gratis rondleiding krijgen door de Koppelpoort.

Ook een beklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren (dinsdag t/m zondag in juli en augustus) is leuk om te doen.

Midden in het historisch hart van Amersfoort bevindt zich het Mondriaanhuis Museum voor Constructieve en Concrete Kunst. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van de beroemde schilder Piet Mondriaan (1872-1944) en de daarnaast gelegen school, waar Mondriaans vader hoofdonderwijzer was. Het Mondriaanhuis organiseert wisselende exposities met werk van hedendaagse kunstenaars die zich door Mondriaan hebben laten inspireren.

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Amersfoort, informeert u bij de VVV op het Stationsplein. (Wel een tippel van een kilometer..)www.ligplaatsinfo.nl