Vorige      

ALMELO - CENTRUM


De gemeentelijke jachthaven in het centrum van Almelo is pas tien jaar in gebruik. Het is een moderne haven met alle voorzieningen waaronder wasmachines en drogers. Het was de eerste haven die gebruik ging maken van het barcodesysteem om de toegang tot de faciliteiten te regelen. Bij aankomst wordt uw vingerafdruk gescand waarmee u toegang heeft tot de faciliteiten. Het is dan wel handig om u samen met uw partner te melden want anders moet u iedere keer de vinger van uw partner meenemen naar de douche.
De havenmeester is zeer vriendelijk, hij regelt zelfs de huur van fietsen voor u. Tel. 0546-456133, VHF20. Het liggeld is laag. Het havenkantoor bevindt zich in het centrum boven het VVV-kantoor dat u bereikt via een speciaal hiertoe aangelegd pad. Hoe bedoelt u "passant-vriendelijk"?
Het havengebouw waar de sanitaire voorzieningen gehuisvest zijn is bijzonder. Het is een achttiende-eeuwse houtdrogerij die ooit in het centrum stond. Deze is afgebroken en met de authentieke materialen herbouwd bij de haven.

BOODSCHAPPEN

Volgt u het rode voetpad langs het kanaal richting centrum dan vindt u vlak na het eindpunt van het kanaal een AH, ca. 400 m vanaf de haven.
In het centrum zijn ruim voldoende winkels om u uit te leven. Op donderdag en zaterdag is er markt op het Marktplein.


UIT ETEN

Het centrum van Almelo is gezellig met vele terrasjes. Moeite om een restaurant te vinden hoeft u in Almelo dan ook niet te doen. Vermeldenswaardig is het grieks restaurant in de voormalige portiersloge van een textielfabriek. De portiersloge en de grote schoorsteen zijn in oude stijl blijven staan, later is het water eromheen aangelegd.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Almelo heeft voldoende bezienswaardigheden om u een dag of wat te kunnen vermaken hoewel het niet kan tippen aan steden als bijvoorbeeld Gouda. Er zijn wat musea als bakkerijmuseum De Meelpolder en het Stadsmuseum. Leuk om te zien is het Wevershuisje aan de Kerkengang, een museum voor oude weversambachten. Het 200 jaar oude pandje is op ouderwetse manier gerestaureerd met verse koeienvlaai en stro.

Bij de VVV kunt u alle mogelijkheden die Almelo biedt ontdekken, de VVV vindt u aan de Rosa Luxemburgstraat in het centrum aan het eind van het rode voetpad.


EVENEMENTEN

Vrijwel ieder weekend is er wel één of ander evenement gaande in Almelo, bezoekt u de website www.vvvalmelo.nl voor een compleet overzicht.

Tijdens de Almelose Havendagen ligt de haven vol met sleepboten, skutjes, salonboten e.d. Er worden diverse evenementen georganiseerd en 's avonds is er live-muziek. De Havendagen zijn van 15 tm 18 juli 2009.

www.ligplaatsinfo.nl