Nieuws


20 juli 2021
Ligplaatsinfo.nl heeft nu ook een Facebookgroep! Word lid van een (hopelijk binnenkort) grote community van mede-vaarders en deel info of leuke foto's van uw vaarvakantie.
Als u incorrecte informatie tegenkomt of aanvullingen heeft voor de website, mailt u mij dan alstublieft op mail@ligplaatsinfo.nl.
Hier is de link naar de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/253834489526820

7 augustus 2011
De vakantie zit er weer op. Bijna 4 weken rondgevaren door Nederland en weer een hoop informatie opgedaan voor ligplaatsinfo.nl. Het weer had wat beter mogen zijn trouwens maar daar heeft u denk ik ook wel last van gehad. M'n nieuwe zwembroek zit nog in de verpakking en een kachel aan boord is plotseling geen overbodige luxe meer. Wel jammer dat het zo gegaan is, met een beetje beter weer is het een stuk gezelliger. Afijn, volgend jaar beter, nu weer aan de slag om alle nieuwe info te verwerken. Vanaf hier iedereen nog bedankt die mij gemailed heeft met aanvullingen en opmerkingen, langzaam maar zeker wordt de site op deze manier steeds actueler en beter. Blijft u mij svp uw op- en aanmerkingen sturen, zonder uw inbreng kan ik de site immers niet actueel houden!

6 juni 2011
Ik weet niet hoe het bij u gesteld is maar hier begint het water aardig op te raken. Het is te hopen dat er niet al te veel water meer verdwijnt want dan moeten we overstappen naar een camper en daar heb ik deze site niet voor gemaakt. De pontbaas is er trouwens wel blij mee want hij hoeft nu niet zo ver meer te varen. Afijn, zo af en toe vallen er nu wat druppels dus het zal wel goed komen. Ik wens u alvast een goede (vaar)vakantie toe en mocht u onvolkomenheden of aanvullingen tegenkomen dan weet u mij te vinden.

6 december 2010
In het clubblad van de KNMC is een artikel verschenen over ligplaatsinfo.nl.
De afsluitende zin luidt: "Kortom, een site die bij uw tochtplanning een bezoekje waard is!"
En zo is het maar net.

14 juli 2010
Het doet me goed om te zien dat u in toenemende mate ligplaatsinfo.nl bezoekt. Ook het aantal mails met aanvullende informatie wat ik van u ontvang is bemoedigend. Het is immers ondoenlijk om in mijn eentje alles up-to-date te houden. De komende weken reageer ik mogelijk wat later dan gewoonlijk, er moet nu gevaren worden!

19 mei 2010
Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met Jan van Dijk, student Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. In het kader van zijn afstudeerproject doet Jan onderzoek naar scheepstoiletten. Het doel is om uiteindelijk tot een nieuw ontwerp van een scheepstoilet te komen.
Jan heeft een enquête gemaakt om de markt in kaart te brengen en heeft mij gevraagd een link te plaatsen naar deze enquête. We hopen dat een hoop toervaarders de vragenlijst willen invullen; u helpt een student en uiteindelijk profiteren misschien alle toervaarders er van!


Update: De enquête is gesloten, Jan heeft getracht eenieder te bedanken die de enquête ingevuld heeft. Diegenen onder u die hij niet heeft kunnen bereiken worden langs deze weg alsnog bedankt.

16 april 2010
Het voorjaar komt eraan! Het is erg leuk om te zien hoe sterk de bezoekersaantallen blijven toenemen. En het gaat ook steeds sneller. Nu, in april, zijn er al bijna evenveel bezoekers als in de topweken van de afgelopen zomer. Daar ben ik blij om want het zou behoorlijk frusterend zijn om na zoveel jaar werk erachter te komen dat maar weinig mensen de site bezoeken.
Ook het aantal mailtjes wat ik krijg van toervaarders met aanvullende informatie neemt toe, dat is mooi. Daarmee blijft de site up-to-date en wordt hij steeds uitgebreider. Blijft u mij vooral mailen met informatie!

16 maart 2010
Met regelmaat krijg ik mailtjes van mensen die vragen of ik niet een ligplaats voor hun boot weet. Het enige wat ik kan adviseren is jachthavens in de gewenste regio te zoeken en te bellen naar de havenmeester met de vraag of er plaats is.

Een aantal vaste bezoekers heeft het al gemerkt; het laatste stuk, het vullen van Noord-Holland, gaat niet zo snel. Dit is niet zozeer het "laatste-loodjes-effect", maar heeft vooral te maken met mijn nek waar een zenuw een beetje bekneld zit. Ik moet even rustig aan doen en mag niet te lang achter de computer werken. Ik ga ervanuit dat het niet al te lang gaat duren!

14 februari 2010
De bezoekersaantallen beginnen na de gebruikelijke winterdip weer gestaag toe te nemen. Blijkbaar beginnen diverse toervaarders hun vaarvakantie alweer te plannen. Hoeveel ik ook van het wisselen van de seizoenen hou, ik heb het nu wel gehad met de winter, laat de zon maar weer komen, dan gaan we weer lekker varen!

25 augustus 2009
In Friesland zijn best wel veel ligplaatsen.... Het duurde een paar maanden maar nu is het zover; ook de ligplaatsen van Friesland staan op ligplaatsinfo.nl. Nu alleen Noord-Holland nog en dan staan alle ligplaatsen van Nederland op de site. Uiteindelijk zijn het er bijna 1000!

Blijft u mij s.v.p. mailen met informatie, aanvullingen, correcties, commentaar, foto's etc., niet alleen ik maar de inmiddels 2000-3000 bezoekers per maand zijn u er dankbaar voor.

15 juni 2009
Ik kon het niet laten, ik wilde nu wel eens weten hoeveel ligplaatsen en jachthavens ik inmiddels beschreven heb. Het zijn er 634.
Friesland schiet aardig op, daarna Noord-Holland nog en dan zit heel Nederland er in. Wat dan...?

7 juni 2009
Zo, Groningen zit erin. Nu Friesland nog verder invullen en uiteindelijk Noord-Holland.

11 mei 2009
Tussen al het werk aan de boot door wordt ligplaatsinfo.nl nog steeds uitgebreid. De laatste weken vooral met het verbeteren van reeds opgenomen ligplaatsen. Daarnaast ben ik langzaamaan bezig om Friesland te veroveren. Van het zuiden uit ben ik inmiddels tot Heeg gevorderd. Daarna nog een stukje Groningen en uiteindelijk Noord-Holland. Uw bijdragen in de vorm van aanvullingen en/of foto's blijven welkom.
Na de begrijpelijke winterdip beginnen de bezoekersaantallen weer merkbaar te stijgen. Inmiddels een dikke duizend per maand. Wilt u doelgericht deze toervaarders bereiken dan weet u waar u terecht kunt!


29 maart 2009
Vanaf vandaag kunt u de alom bekende advertenties van GoogleAds ook tegenkomen op ligplaatsinfo.nl. Dit is voor mij een experiment waarmee ik een tweetal doelen nastreef. Enerzijds het genereren van een paar centjes om de site in de lucht te kunnen houden, anderzijds heb ik er goede hoop op dat de advertenties voor u nuttige informatie kunnen bevatten. Ik heb begrepen dat het wel even kan duren voordat de advertenties afgestemd zijn op de inhoud van de pagina's. Tot die tijd hoop ik op uw begrip en dat de advertenties niet al te storend zullen zijn.


4 januari 2009
Allereerst wens ik u allen een voorspoedig 2009 toe!
Door omstandigheden heb ik de laatste maanden weinig aan de site kunnen doen maar nu pik ik de draad weer op en ga vol goede moed verder met het uitbreiden van ligplaatsinfo.nl.


2 september 2008
Zo, de vakantie zit er weer op. Bijna vier weken rondgezworven en een hoop nieuw materiaal verzameld voor de website. Ook heb ik weer van diverse collega-toervaarders informatie en foto's ontvangen waarvoor uiteraard mijn dank. Het zal wel een paar weken duren voor het allemaal verwerkt is op de site. Heeft u nog aanvullingen of opmerkingen mail ze dan, u doet er duizenden toervaarders een plezier mee.

10 juli 2008
Sinds de vermelding in de Waterkampioen bijna drie weken geleden zijn de bezoekersaantallen flink gestegen en nog steeds oplopend. Met zo'n 56.000 pageviews in nog geen drie weken behoort ligplaatsinfo.nl in één klap tot de meest bezochte watersportsites.
De waardering voor de site blijkt vooral uit de gemiddelde tijdsduur van bijna 8 minuten (!) die bezoekers op de site verblijven.

20 juni 2008
Met spanning vanmorgen de Waterkampioen afgewacht. En ja hoor, ligplaatsinfo.nl staat er echt in vermeld!
Ik hoop dat deze vermelding mensen inspireert mij te mailen met informatie omtrent ligplaatsen en misschien ook wel een adverteerder zodat ik de kosten binnen de perken kan houden en de site nog verder kan verbeteren.
Er kwam trouwens ook nog een mailtje van de ANWB:
Ter info, de Waterkampioen wordt gelezen door 175.000 mensen (bron: NOM Printmonitor).
Ik hoop dat de server het aankan en dat ik niet failliet ga aan het extra dataverkeer.....

10 juni 2008
Enige tijd geleden ben ik benaderd door Erik van den Berg van de Waterkampioen. Hij had ligplaatsinfo.nl gezien en wilde deze graag vermelden in de nieuwsrubriek van de Waterkampioen. Nu heeft de Waterkampioen een oplage van 40.000 en wordt ieder blad gemiddeld door 2,5 persoon gelezen........ Het kan wel eens druk worden op de site eind juni.

14 mei 2008
"Ieder voordeel hep zijn nadeel".
Door het mooie weer de afgelopen meivakantie heb ik minder tijd besteed aan ligplaatsinfo.nl als gepland. Maar, de boot is wel gevorderd en we hebben lekker gevaren en genoten van het fraaie zomerweer.
De laatste weken heb ik voornamelijk informatie van reeds genoemde ligplaatsen aangepast en aangevuld. Veel dank aan eenieder die mij gemailed heeft met aanvullingen. Binnenkort ga ik weer verder met uitbreiden richting Noord-Nederland.

29 maart 2008
De website groeit nog steeds, momenteel ben ik bij de Randmeren aangeland, maar het gaat minder snel als gehoopt. Zonder uw hulp en foto's gaat het niet meer lukken om voor de zomervakantie heel Nederland erin te krijgen. Het aantal bezoeken staat nu op 2000+, niet gek voor een website die in nog geen enkel watersportblad genoemd is geweest.

12 januari 2008
Na een vermelding op de website
is het aantal bezoekers weer gestegen. Ook komen er steeds meer spontane mailtjes van watersporters met informatie over "hun" haven of favoriete ligplaats. Dit scheelt mij vaak uren zoekwerk en met uw hulp lukt het misschien nog om voor de zomervakantie heel Nederland erin te krijgen.
Niet alleen ik maar ook collega-watersporters die de website gebruiken zijn hier heel blij mee! Dus, aarzel niet, en mail de informatie omtrent uw haven of ligplaats. Ieder stukje informatie is gewenst en het hoeft zeker geen compleet verhaal te zijn, daar zorg ik wel voor. Ook gegevens van ligplaatsen die nog niet op de website staan zijn welkom.
Doen!

24 december 2007
Het kan snel gaan. Eén van de fotografen, Hugo Torfs, zette een berichtje op het forum van varen4you.nl. Nu hebben al meer dan 150 mensen de site bekeken. Enkele daarvan hebben mij gemailed met foto's of aanvullende informatie van een ligplaats.

Heeft u ook aanvullende informatie omtrent een ligplaats, of de omgeving daarvan, schroom dan niet om dit aan mij door te geven, daarmee wordt de website alleen maar beter!

19 december 2007
Het is zover, na vele maanden werk staat deze website op het Internet.
Mijn oorspronkelijke plan om dit pas te doen "als heel Nederland erin zat" heb ik laten varen. Dit duurt nog minimaal een half jaar en zoveel geduld heb ik niet.

Nu zijn alleen nog maar de ligplaatsen van zuid-Nederland gevuld, de rest volgt.