Vorige      

ZWOLLE-CENTRUM


Vrij recent is bij het centrum van Zwolle een nieuwe passantenhaven aangelegd. De haven ligt aan het Rodetorenplein, naast het moderne complex het "Maagjesbolwerk".
De haven bestaat uit brede drijvende steigers met vingerpieren en ligt langgerekt aan de binnenzijde van de stadsgracht. Als u Zwolle binnenvaart via de Hofvlietbrug vaart u er recht tegenaan. De haven is in beheer bij de gemeente.
Op de steigers is water en elektra beschikbaar. In een soort zeecontainer is het eenvoudige maar schone sanitair gevestigd, de toegang wordt geregeld via een cijferslot. De havendienst van Zwolle is bereikbaar via 06-20407632. De havenmeester is aanwezig van 9.00-12.00 en 15.30-18.30. Het liggeld bedraagt €1,07/m, douchen is gratis en elektra kost €0,50.


BOODSCHAPPEN

Door de ligging van de passantenhaven, nagenoeg in het centrum van Zwolle, is boodschappen doen natuurlijk geen enkel probleem.

UIT ETEN

Zwolle beschikt over een grote hoeveelheid restaurants. Beroemd is de Librije, een 3-sterren restaurant. Het centrum heeft een rijk uitgaansleven maar alleen op vrijdag en zaterdag, 's zondags is er niets te beleven.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Zwolle is het karakter van een oude Hanzestad nog steeds goed te proeven. Met 110.000 inwoners en een rijk verleden is er voor iedereen wel wat te beleven. Het aantal mogelijkheden is te groot om hier op te noemen. Bij de VVV aan het Grote Kerkplein 15 is een gratis gids verkrijgbaar over de mogelijkheden die Zwolle biedt. De gids staat vol ideeën voor toeristische activiteiten en recreatieve uitstapjes in de stad.

Een kleine greep:
Het middeleeuws stadspatroon, de stadsmuren met poorten, vele middeleeuwse gebouwen, in Zwolle is het allemaal bewaard gebleven. Met één stadswandeling redt u het niet. Daarom zijn er bij de VVV verschillende thematische stadswandelingen te verkrijgen, al of niet onder begeleiding van een gids.

De Peperbus, de grootste kerktoren van Zwolle, is op woensdag en vrijdag te beklimmen. Voor info moet u even bij de VVV langs.

De Sassenpoort stamt nog uit de middeleeuwen, uit 1409 om precies te zijn. Vroeger was het de gevangenis, nu is de Sassenpoort te bezoeken.

De Stadshof is het nationaal museum voor naïeve en outsiderkunst, u vindt het museum aan de Blijmarkt.

Overige musea als het Milieuhuis, het Afvalmuseum en het Harleymuseum, met een unieke collectie Harley Davidsonmotoren, zijn eveneens een bezoekje meer dan waard.

Ook is het altijd leuk om met de bijboot een rondje stadsgrachten te varen.

EVENEMENTEN

Vrijwel iedere dag zijn er meerdere evenementen gaande in Zwolle, de VVV kan u verder informeren.www.ligplaatsinfo.nl