Vorige      

JACHTHAVEN ZWAANSMEERPOLDER


Jachthaven Zwaansmeerpolder is de thuishaven van de Zeil- en Watersport Vereniging Uitgeest (ZWVU). Het is een zeer grote jachthaven (bijna 500 ligplaatsen) en is voorzien van vrijwel alle denkbare faciliteiten. Uiteraard elektra en water op de steigers en het sanitair is prima. Zoals gebruikelijk bij havens van een dergelijke omvang is het niet heel erg gezellig liggen als passant.
Bij aankomst kunt u afmeren aan de meldsteiger in de kraanbaan waarna u zich meldt bij het havenkantoor, er wordt dan een plekje voor u gezocht. Tel. havenmeester: Tel: 0251-313553.
De hoogte van het liggeld is mij niet bekend, ook de website van de watersportvereniging (www.zwvu.nl) geeft hier (voorjaar 2011) ook geen uitsluitsel over.

BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op Uitgeest, een trip van al gauw 2 kilometer.

UIT ETEN

Op de haven is een restaurant met terras gevestigd; restaurant Havenrijk.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Naast de ingang van de jachthaven is kanoverhuur De Aker gevestigd. Hier kunt u een kano huren om het water eens op een andere manier te verkennen.

Direct naast de jachthaven is het Industrieel Erfgoedpark "De Hoop" in ontwikkeling. Dit park geeft inzicht in het belang dat Cornelis Corneliszoon van Uitgeest (ca 1550-1607) heeft gehad voor de ontwikkeling van Nederland. Hij was de uitvinder van de houtzaagmolen wat van groot belang was voor de ontwikkeling van de scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Dankzij deze scheepsbouw heeft Nederland zich kunnen ontwikkelen tot de toentertijd belangrijkste handelsnatie ter wereld.
www.ligplaatsinfo.nl