Vorige      

ZUTPHEN - VISPOORTHAVEN


De jachthaven van Zutphen is de Vispoorthaven. Deze ligt in een kom, pal tegen het oude centrum van Zutphen aan. Door de omringende wallen is er vanaf de boot niet veel te zien.
Let u bij het binnenvaren op de neer want de ingang is niet al te breed. De meldsteiger is direct rechts bij de ingang. Reserveren is niet mogelijk.


Wees niet verbaasd als de havenmeester u duidelijk maakt dat u iets helemaal verkeerd doet of u het gevoel geeft dat u helemaal niet welkom bent.

Medio Mei 2011 heeft WV Gelre een nieuwe havenmeester aangesteld. Zijn naam is Frans Doevelaar en aan hem de taak de erfenis van het verleden weg te poetsen wat waarschijnlijk wel gaat lukken. De alom bekende vorige havenmeester loopt nog steeds op de haven rond en begeleidt binnenkomende passanten bij afwezigheid van de havenmeester. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij hierbij uitermate vriendelijk en correct overkwam, heel anders dan dat ik hem in het verleden meegemaakt heb.

Kleinere boten (tot 9,5 m) mogen in een box met zijarm aan de drijvende middensteiger, waar elektra en gratis water is. Grotere schepen krijgen een ligplaats aan de kade, waar geen voorzieningen zijn. Uitzondering hierop is de kade direct aan stuurboord na binnenkomst maar het aantal plaatsen hier is beperkt.
De sanitaire voorzieningen zijn gedateerd en minimaal maar voldoen. Vanaf de kade is het een stukje lopen naar het sanitair.

BOODSCHAPPEN

Voor een bakker of slager kunt u in het centrum van Zutphen terecht. Via de Lange Hofstraat (links langs de grote Sint Walburgiskerk) loopt u naar het centrum en dan komt u langs bakker Van Royen die al om 7.30 uur opent. Een stukje verder op de Houtmarkt zit een bakker Bart.
Voor een echte supermarkt moet u naar het grote winkelcentrum in de nieuwbouw. Hiertoe volgt u de Martinetsingel vanaf de haven (langs de rechtbank) over een afstand van zo'n 500 meter.

UIT ETEN

Restaurants zijn er in Zutphen in overvloed. Eén van de drie markten - Groenmarkt, Houtmarkt, Zaadmarkt - is waar u moet zijn. Het middeleeuwse restaurant 'Bij D'n Open Haard' op de Houtmarkt is erg leuk.
In het clubhuis van de jachthaven kunt u niet alleen een drankje drinken maar ook een hapje eten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Stadswandeling
Bij de VVV is informatie over diverse soorten stadswandelingen te verkrijgen. U vindt de VVV op het stationsplein, helaas net aan de andere kant van het centrum vanaf de Vispoorthaven.

Sint Walburgiskerk
De kerk kan bezocht worden. Speciaal is de Librije, de bibliotheek uit 1561.

In Zutphen zijn diverse musea, inlichtingen bij de VVV. Zie ook vvvzutphen.nl

EVENEMENTEN

In Zutphen is er markt op donderdagochtend en 's zaterdags de gehele dag.


www.ligplaatsinfo.nl