Vorige      

ZEEWOLDE


Zeewolde beschikt over twee jachthavens en een speciale passantenhaven. Direct aan bakboord na de gemeenschappelijke haveningang ligt de Bonshaven. Gaat u na de haveningang stuurboord uit dan komt u in de Bolhaven. De Bonshaven en de Bolhaven vormen samen jachthaven Wolderwijd.
Vaart u rechtdoor dan komt u in de Aanloophaven dit is de passantenhaven.


Bonshaven
De Bonshaven lijkt vooral gericht te zijn op vaste ligplaatshouders. De voorzieningen spitsen zich toe op stalling en onderhoud, er is tevens een grote watersportwinkel.
Ook als passant bent u welkom in de Bonshaven, er is goed sanitair, een speeltuin (voor de kinderen) en een strand met afgebakend zwemwater. Het tarief is €1,20/m, onbeperkt stroom kost €1,50/dag. Tel. 036-5221220.

Bolhaven
Vanuit de Bolhaven heeft u een weids uitzicht over het Wolderwijd. Het is een rustige haven waar tevens de watersportvereniging zijn clubhuis heeft liggen. Ook hier een speeltuin en het sanitair is recentelijk vernieuwd. Tarieven hetzelfde als in de Bonshaven. Tel. 036-5226691.

Aanloophaven / passantenhaven
De Aanloophaven is in beheer bij de gemeente. De haven is kenmerkend voor Zeewolde. Het is er allemaal wel maar het is sfeerloos.

BOODSCHAPPEN

In Zeewolde zijn alle denkbare winkels aanwezig. Het centrum ligt op een paar minuten lopen vanaf de havens.

UIT ETEN

Ook qua restaurants biedt Zeewolde ruim voldoende mogelijkheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echt bezienswaardig vind ik Zeewolde niet. Waar je ook kijkt, alles is nieuwbouw. Hoewel liefhebbers van moderne architectuur er waarschijnlijk heel anders over denken heeft Zeewolde mij nooit kunnen bekoren.

EVENEMENTEN

Met enige regelmaat worden er evenementen in Zeewolde georganiseerd. De VVV aan het Raadhuisplein kan u verder informeren.www.ligplaatsinfo.nl