Vorige      

ZAANDIJK


Bij Zaandijk is een ligplaats in de vorm van een kleine passantensteiger. Voorzieningen zijn er niet, de omgeving is een rustige straat met bebouwing. Eigenlijk ligt de steiger voor het mooie een beetje te ver noordelijk van het oude Zaandijk. De steiger ligt pal naast Club Showboat, een erotische club.

BOODSCHAPPEN

Er zijn geen winkels rondom de passantensteiger. De dichtstbijzijnde supermarkt is een AH in de nieuwbouw op een dikke kilometer afstand.

UIT ETEN

In zaandijk zijn wel een paar restaurants maar deze liggen alle nogal ver verwijderd van de passantensteiger. Wilt u er toch naar toe, loop dan in zuidelijke richting.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zaandijk is een klein dorpje met enkele van de best bewaard gebleven Zaanse rijksmonumenten. De beroemde Zaanse Schans ligt aan de overkant van de rivier.
De Gortershoek is een beschermd dorpsgezicht met vele originele oude houten huizen. De nog steeds Werkende molen De Bleeke Dood is de oudste houten stellingmolen van Nederland. Al met al is een wandeling door Zaandijk voor de liefhebber de moeite waard.

www.ligplaatsinfo.nl