Vorige      

WOUDHAVEN


In de meest noordoostelijke hoek van het Alkmaarder Meer vindt u een keur aan ligplaatsen. De ligplaatsen bevinden zich aan beide oevers van de Markervaart. In het noordelijke deel van de Markervaart zijn de ligplaatsen gegroepeerd en het geheel heet recreatiegebied de Woudhaven. Het is dus geen jachthaven zoals u misschien verwacht. Wel zijn er aan de oostelijke kade faciliteiten in de vorm van douches en toiletten. De ligplaatsen aan de oostelijke kade zijn ook voor mensen vanaf de wal bereikbaar.
Aan de westelijke kade zijn steigers en daar komen alleen bootjesmensen. Nadeel is dat het vanaf daar niet mogelijk is om naar de dorpskern te lopen.
Al met al biedt de Woudhaven fraaie ligplaatsen, redelijk tot zeer rustig en beschut en er is altijd wel wat te beleven. Het liggeld bedraagt voor boten groter dan 9 meter €7 per overnachting.

Een stukje zuidelijk bevindt zich de dorpskern De Woude. Ook hier zijn een aantal passantensteigers waar u max. 4x24h mag blijven liggen.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Rondom de Woudhaven zijn geen mogelijkheden om boodschappen te doen, ook in de dorpskern De Woude zijn geen winkels. Wel zijn er in De Woude een tweetal restaurants beide langs de westoever van de Markervaart. Met een beetje geluk kunt u met uw eigen boot bij het restaurant afmeren. De gebruikelijke snackbar is er natuurlijk ook!
Ligt u in de Woudhaven dan kunt u er naar toe lopen, bij de Woude vaart een pontje wat u overzet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het eiland De woude met de gelijknamige dorpskern is een natuurreservaat van Staatsbosbeheer. Het is één van de rijkste weidevogelgebieden die we kennen in Nederland. De dijk rondom het eiland is te bewandelen, de lengte is 7 km.

EVENEMENTEN

Eénmaal per jaar vindt de kermis plaats, een drie dagen durend geheel van spelen en gezelligheid. De kermis wordt gehouden tijdens het eerste weekend van augustus.

www.ligplaatsinfo.nl