Vorige      

WORMERVEER


Wormerveer heeft geen jachthaven maar als passant kunt u afmeren aan de kade van de Zaan in de Zaanhoek. Dit is de benaming voor de scherpe bocht die de Zaan bij Wormerveer maakt. Langs de buitenbocht is een lange kade waar u 3x24h af kunt meren. Er zijn geen faciliteiten en vanwege het druk bevaren water ligt u er ook niet erg rustig.
Groot voordeel is wel dat u in het centrum van Wormerveer ligt met vele winkels en ook nog zeer nabij. Het is een ideale plek om de bootvoorraad op peil te brengen.

BOODSCHAPPEN

Zoals gezegd is Wormerveer ideaal om boodschappen te doen. Rondom de kade zijn diverse winkels gevestigd. De AH vindt u door de Marktstraat of het Krommenieërpad in te lopen (ca. 400 m). Wilt u dicht bij de supermarkt zijn dan kunt u het best ligplaats nemen aan de noordelijke kant van de kade.

UIT ETEN

In Wormerveer zijn een vijftiental eetgelegenheden, voor iedere smaak is er wel iets te vinden. Vlak bij de kade zit een snackbar aan de Marktstraat. Ideaal voor een snelle stop, lekker patatje halen en weer doorvaren.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echte bezienswaardigheden zijn er in Wormerveer niet of het moet de cacaofabriek zijn, maar dat is meer een reukwaardigheid.

www.ligplaatsinfo.nl