Vorige      

WORKUM - CENTRUM

Workum is één en al boot en jachthavens. In het centrum zijn vele kades waar u af kunt meren. U ligt het dichtst bij het centrum nabij de Beginebregge (Beginebrug).
Wilt u liever in een jachthaven liggen dan kunt u terecht bij de Workumer Jachthaven helemaal aan de oostkant van Workum. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en u kunt er ook diesel tanken.

BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen is geen probleem, in Workum zijn een slager en twee supermarkten gevestigd.


UIT ETEN

In Workum heeft u een ruime keus aan restaurants, een tiental zijn er zo te vinden. Het centrum is waar u moet zijn, ook aan terrasjes is er geen gebrek in Workum.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij een wandeling door Workum, wat zeker aan te raden is, is het interessant om te weten hoe de stad opgebouwd is, duidelijker dan de VVV het doet is het niet te verwoorden:

Stad van aardewerk en oude lompen
Workum kenmerkt zich door een lange straat die aan beide zijden is bebouwd. Ooit was dit het water 'Wymerts'. Hoewel Workum niet aan zee ligt, deed de stad toch volop mee aan de zeehandel. Dat was mogelijk doordat de brede waterweg It Soal in verbinding stond met de vroegere Zuiderzee,het huidige IJsselmeer. Wie vanaf het IJsselmeer It Soal opvaart, komt na precies twee kilometer een schutsluis tegen. Daar begint Workum. Schilderachtig weerspiegelen de huisjes op de dijk in het water. Vlakbij de sluis staat scheepswerf De Hoop. Al meer dan drie eeuwen worden hier schepen gebouwd en gerestaureerd. Ook nu nog is de werf volop in bedrijf. Als u geluk hebt, kunt u een afspraak maken om eens een kijkje te nemen.


Wie kent niet Jopie Huisman, deze Workumer heeft nu zijn eigen museum. Het Jopie Huisman Museum verzamelt, bewaart en exposeert tekeningen, schilderijen en verzamelingen van de kunstschilder en oud ijzer- en lompenkoopman.

In het waaggebouw, waar de VVV is gevestigd, is het museum van Warkums Erfskip gevestigd. In het pottebakkershús, aan de overkant van de Waag, is een expositie van Workumer aardewerk wat voor een groot deel afkomstig is van Warkums Erfskip.

EVENEMENTEN

Met grote regelmaat worden er in Workum evenementen gehouden. Zo is bijna iedere vrijdag tijdens het hoogseizoen een toeristische braderie. Voor alle evenementen en data zie de website van de VVV, www.vvvworkum.nl.


www.ligplaatsinfo.nl