Vorige      

WINSCHOTEN

De jachthaven van Winschoten (Renselhaven) heeft ca. 100 ligplaatsen. Ook aan de kade tegenover de haven kan (betaald) afgemeerd worden. De haven is ruim opgezet, ligt vlak bij het centrum maar ongezellig aan een industrieterrein. Er is elektra (€1/2kWh) en water op de steigers, het sanitair is goed, douchen kost een Euro. De havenmeesterin is vriendelijk en behulpzaam.


BOODSCHAPPEN

Vlak naast de haven is een supermarkt, ideaal. In het centrum van Winschoten zijn alle denkbare winkels te vinden.

UIT ETEN

Keus genoeg om buiten de deur te eten, in het op loopafstand gelegen centrum zijn al gauw een twintigtal eetgelegenheden gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Beroemd is het Rosarium, een prachtige rozentuin in het stadspark van Winschoten. In de zomermaanden bloeien er 320 verschillende soorten rozen. Het Rosarium is het gehele jaar vrij toegankelijk.

De toren die in het hart van Winschoten staat werd vroeger in de volksmond ook wel de ‘Olle Witte’ genoemd. De van oorsprong middeleeuwse toren was van pleisterwerk voorzien maar kreeg in 1931 zijn huidige vorm en uiterlijk. In de zomermaanden kan de toren bezichtigd worden van woensdag tot en met zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op de eerste verdieping is een expositie ingericht over de geschiedenis van Winschoten. Op de tweede verdieping is elk jaar een wisseltentoonstelling te zien.

Bij de VVV, aan het Israëlplein 6, is meer informatie over de bezienswaardigheden te verkrijgen.www.ligplaatsinfo.nl