Vorige      

WERGEA

In Wergea kunt u als passant kiezen voor de jachthaven of de passantensteiger.

Jachthaven van der Werff (Tel. 058-2551963) ligt aan de noordzijde van Wergea. U kunt er diesel tanken maar wat verder de faciliteiten en tarieven zijn is mij niet bekend. Weet u het wel mail me dan even a.u.b.

De passantensteiger ligt een stukje ten zuiden van de brug in het dorp. Walstroom en water zijn beschikbaar alsmede sanitair in "het Tobbehuske".

BOODSCHAPPEN

Er zijn een paar winkels in Wergea waaronder een Spar supermarkt. U vindt de supermarkt op nog geen 100 meter ten oosten van de brug.

UIT ETEN

De mogelijkheden zijn beperkt maar u hoeft niet zelf te koken als u daar geen zin in heeft. Bij de brug is een pizzeria/grillroom gevestigd, en op vrijdag tm zondag staat er een snackmobiel op het plein bij de kerk. Luxer eten kan ook maar dan moet u wel een stukje lopen. Aan de noordkant van het dorp net buiten de bebouwing is Gasterij De Waldwei gevestigd. Een hollands restaurant waar het goed eten schijnt te zijn.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In het museum Ald Slot treft u een drietal stijlkamers aan, in de 17e, 18e en 19e eeuwse stijl ingericht. Het souterrain in de aanbouw heeft twee expositieruimtes waarin kunst wordt geëxposeerd. U vindt Ald Slot door vanaf de brug in westelijke rchting de Wergeasterdijk in te lopen, na ca. 200 meter aan uw rechterhand gaat u de Ald Slotwei in. Openingstijden: Van Pasen t/m oktober woensdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur. In het Ald Slot treft u ook het VVV folderservicepunt.

Er is een VVV-wandelroute door de historische dorpskern en op gezette tijden wordt er een poldersjouw met picknick langs de Himpensermar georganiseerd.

Achter Gasterij De Waldwei (aan de noordkant van het dorp) staat de Hempenserpolder molen uit 1863. Als de molen draait, meestal op zaterdagen, is deze te bezichtigen.

In Wergea zijn een vijftal kleine galerietjes gevestigd.


www.ligplaatsinfo.nl