Vorige      

WEESP


Weesp beschikt over een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan ligplaatsen voor de passant. Het centrum van Weesp ligt aan de oostzijde aan de Vecht. Voor een beschrijving van de ligplaatsmogelijkheden aan de andere kant, de westzijde zie Weesp-Buiten.

Voor Weesp ligt een eiland in de Vecht - de Ossenmarkt - waaraan de jachthaven van WV De Zeemeermin gevestigd is. Het eiland is via de Vechtbrug verbonden met Weesp. De haven wordt geheel door vrijwilligers bestierd. Het passantentarief is met €0,60/m schappelijk. Er is elektra en water(gratis) op de steiger, havenmeester 0294-431588. U kunt de jachthaven alleen via de zuidzijde van het eiland bereiken. Komt u uit het noorden dan moet u dus eerst de Vechtbrug door.


Aan de zuidzijde van de Vechtbrug ligt de jachthaven van WV De Vecht. Deze is wat groter dan de voorgaand beschreven haven. Ook hier is uiteraard elektra en water op de steigers en er is een bar/kantine. Het passantentarief is €1,10/m. Tel. 0294-412700.

Aan de noordzijde van de brug is aan de Vecht, bij de Grote Kerk, een passantensteiger, ook hier is elektra en water beschikbaar. De steiger is eigendom van de stichting VVW en wordt in de wandelgangen dan ook de VVW-steiger genoemd. De havenmeester is tevens eigenaar van café De Natte Krant, recht tegenover de steiger.


Gaat u de sluisbrug door, het Smal Weesp op, dan vaart u in het centrum van Weesp, in de kom bij de zwaantjesbrug is een beperkt aantal passsantenplaatsen. Ligt het hier vol dan kunt u een stukje verder westwaarts varen alwaar nog meer passantenkades zijn.

Het centrum van Weesp is vanaf alle bovengenoemde ligplaatsen (behalve laatstgenoemde) hooguit enkele honderden meters verwijderd.

BOODSCHAPPEN

Weesp heeft voldoende mogelijkheden om de proviand aan te vullen. Er zijn twee AH supermarkten. De ene in het centrum aan de Achtergracht en de andere in winkelcentrum Hogewey. De laatste is voor passanten die aanleggen in Smal Weesp (tussen Amsterdam-Rijnkanaal en de eerste brug (Roskambrug) dichterbij.

UIT ETEN

In Weesp zijn een twintigtal restaurants te vinden. Bij de eerdergenoemde VVW-steiger in de Vecht, hangt een bord met uitgebreide informatie.

BEZIENSWAARDIGHEDEN


Weesp is een leuk stadje met bruggen, grachtjes en oude panden, het is zeker een bezoekje waard. Bij de VVW (Hoogstraat 10, bij de VVW-steiger aan de Vecht) kunt u een beschrijving van een wandeling door Weesp verkrijgen. Vermeldenswaardig zijn het stadhuis uit de achttiende eeuw, waarin op de tweede verdieping het gemeentemuseum gevestigd is, en het fort op het eiland Ossenmarkt. Zie ook www.toerismeweesp.info.

EVENEMENTEN

Triathlon
Half augustus is de jaarlijkse Triathlon. Ruim 200 atleten storten zich op 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. De spectaculaire start is om 13.00 uur in Smal Weesp.

Sluis- en bruggenfeest
Op de laatste aaneengesloten donderdag, vrijdag en zaterdag in augustus wordt in Weesp het jaarlijkse Sluis- en bruggenfeest gehouden. In het centrum van Weesp wordt dan drie dagen feest gevierd. Met onder andere een grote braderie, live-muziek, vuurwerk en (de hele week) de VVW-kermis op de Aetsveldselaan.
www.ligplaatsinfo.nl