Vorige      

WEER

Verspreid over de Loosdrechtse Plassen liggen diverse eilandjes met afmeermogelijkheden. Voor de meeste geldt een maximale ligduur van 3x24 uur.

Marcus Pos
In het midden van de Tweede Plas ligt het eiland Marcus Pos. In de binnenhaven van dit eiland kunnen enkele tientallen boten gratis liggen en overnachten is toegestaan. Het eiland bestaat uit grasveld met enkele bossages, aan de zuidzijde is een zwemstrandje. Er zijn toiletten en een afvalcontainer.


Geitekaai
Waar de Nieuw-Loosdrechtsedijk ophoudt ligt het eiland Geitekaai. De doorgang heet "Het gaatje van Muijveld". Aan de dijk zijn diverse jachthavens en restaurants gevestigd. Geitekaai is vrij toegankelijk en beschikt over een binnenhaventje, wat speelweiden en bossage. Verder zijn er geen faciliteiten.

Weer
Het eiland Weer heeft geen binnenhaven maar wel diverse kades aan zowel de noord- als de zuidzijde. Er zijn wat grasveldjes en bossage, verder geen faciliteiten.

Meent
Meent is het grootste eiland. Het heeft een binnenhaven met daarin een zwemstrandje. Kajuitjachten zijn niet toegestaan in de binnenhaven, maar rondom het eiland zijn diverse kades waar kajuitjachten wel aan mogen leggen. Er zijn toiletten en afvalcontainers en er is zelfs een cafetaria.www.ligplaatsinfo.nl