Vorige      

WARMOND

Warmond is een langgerekt dorp wat in zijn geheel langs het water ligt. Bij Warmond ligt het eiland Koudenhoorn wat via een loopbrug bereikbaar is. Ten noorden van deze loopbrug zijn op het eiland ligplaatsen gecreeërd. De eerste twee uur ligt u gratis, u kunt hier ook water tanken.

BOODSCHAPPEN

In Warmond is een supermarkt zo'n 700 meter vanaf de loopbrug. Of er dichterbij ook winkels zijn weet ik niet.


UIT ETEN

Er zijn diverse restaurantjes in Warmond.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echt veel is er in Warmond niet te zien; Het kasteel "Huys te Warmont", een ruine van een kerk en het huis van de schilder Jan Steen en Anthony van Leeuwenhoek. De VVV is gevestigd in de Dorpsstraat 4a.


EVENEMENTEN

Op 6 en 7 juni 2009 worden in Warmond de Westlander Zeildagen gehouden. Het evenement omvat wedstrijden met historische zeilende bedrijfsvaartuigen als Westlanders, Kagenaars, Tjalken en Aken. De schepen werden vroeger gebruikt voor het vervoer van o.a. bollen, zand, groenten en bloemen door de ondiepe sloten van het Westland en de Bollenstreek. Op zaterdagavond is er een gemeenschappelijke maaltijd voor de schippers en hun bemanningen. Op zondagochtend is de ondernemerswedstrijd, voor en door ondernemers uit Warmond, Sassenheim en Voorhout.

De Kaagweek is de langst bestaande zeilweek voor open boten van Nederland. De Kagerplassen zijn van 11 tm 15 juli 2009 gevuld met wedstrijdzeilers.www.ligplaatsinfo.nl