Vorige      

VEENDAM

Aan het verbindingskanaaltje dat het Oosterdiep met het A.G. Wildervanckkanaal verbindt ligt een klein jachthaventje "Molenstreek". De ligging is niet echt gezellig, onder een woontoren, en rondom is nogal wat hoogbouw. Wel ligt u midden in het centrum van Veendam wat natuurlijk weer voordelen biedt. Er is een sanitairgebouwtje met douche en toilet. Of er elektra en water beschikbaar is weet ik niet.


BOODSCHAPPEN

Direct naast het haventje is een Aldi, in het centrum van Veendam (loopafstand) is een ruime keus aan winkels en zelfs een overdekt winkelcentrum.

UIT ETEN

In Veendam zijn vele restaurants te vinden, alle op loopafstand van de jachthaven. Ook aan terrasjes ontbreekt het niet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Direct ten oosten van de haven is het station van de langste museumspoorlijn van Nederland, de S.T.A.R. Er wordt tijdens het hoogseizoen op woensdag, donderdag en zondag gereden tussen Veendam en Stadskanaal of Musselkanaal. Iedere rijdag zijn er 3 ritten. Zo'n ritje met een echte stoomlocomotief is zeker de moeite waard.

In Veendam is het veenkoloniaal museum waar u inzicht krijgt in de ontwikkeling van de streek en het belang van turf hierbij. Het museum is gevestigd aan het Museumplein, zo'n 500 meter in noordwestelijke richting.

EVENEMENTEN

Tijdens de bouwvak wordt iedere maandag de jaarlijkse traditionele vakantiemarkt gehouden. Dit evenement trekt bezoekers uit de wijde omtrek.
www.ligplaatsinfo.nl