Vorige      

VAN EWIJCKSLUIS


Het dorpje Van Ewijcksluis heeft twee jachthavens. De grootste met zo'n 130 ligplaatsen is Jachthaven Ewijcksluis, tevens de thuishaven voor WV Anna Paulowna. De haven heeft elektra en water op de steigers en het sanitair is in orde. De ligging is niet erg fraai maar wel rustig. Tel. 0223 - 531667.


De tweede haven, Jachthaven Amsteldiep, is een stuk kleiner en is amper een jachthaven te noemen. Het biedt ligplaats aan een twintigtal kleine bootjes, het lijkt er niet op dat u hier als passant terechtkunt.

BOODSCHAPPEN

Van Ewijcksluis is een klein dorpje zonder winkels. Voor boodschappen bent u aangewezen op het 4 km verderop gelegen dorp Anna Paulowna.

UIT ETEN

Bij Van Ewijcksluis kunt u wel buiten de deur eten. De keus is niet al te ruim, er zijn twee eetgelegenheden, maar ja, dat is in wezen voldoende. U hoeft er nog niet eens ver voor te lopen want eetcafé De Brug ligt direct naast Jachthaven Ewijcksluis. Loopt u vanaf de jachthaven in oostelijke richting het Van Ewijckspad op dan vindt u aan het eind op nummer 1 eetcafé Van Ewijcksluis.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De dijk die het Amstelmeer afsluit van de Waddenzee (Amsteldiep) wordt in de wandelgangen de "Kleine Afsluitdijk" genoemd. De aanleg hiervan was een voorbeeldproject voor de later aan te leggen Afsluitdijk. Wandelt u er naar toe dan kunt u tevens de Waddenzee aanschouwen.

www.ligplaatsinfo.nl