Vorige      

UTRECHTIn Utrecht zijn slechts twee locaties waar afgemeerd en overnacht kan worden. In de dode arm net aan de binnenzijde van de Weerdsluis (noord van het centrum) en aan de voormalige Catharijnesingel (zuid van het centrum).


Beide plekken zijn op loopafstand van het centrum. Mijn voorkeur gaat uit naar de Catharijnesingel.


Van Noord naar Zuid wordt in convooi door Utrecht gevaren en is het wel zaak vooraan te liggen bij de Weerdsluis. Je bent vast niet de enige die een ligplaats zoekt.
De tocht door Utrecht is erg leuk om een keer gedaan te hebben. Kruipend door het centrum langs de werfkelders en de vele bruggetjes deed me aan de Fata Morgana in de Efteling denken.
Voordeel van het in convooivaren is dat de tegenliggers wachten tot de sliert voorbij is. Vaar je alleen of van Zuid naar Noord dan is het soms opletten geblazen. In de tunnel bij het stadhuis (foto) wil je geen rondvaartboot tegenkomen.

BOODSCHAPPEN

Aan winkels natuurlijk geen gebrek in hartje Utrecht.

UIT ETEN

De Neude, ’t Wed, Ledig Erf, Janskerkhof en het Domplein zijn de ‘hotspots’ van Utrecht waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Wie Utrecht bezoekt moet natuurlijk naar de Dom. Iedere dag is de Domkerk open. U kunt kijken naar de tentoonstellingen, de winkel en het theehuis bezoeken, of een rondleiding krijgen.

Het spoorwegmuseum in hartje Utrecht is recent geheel vernieuwd en een bezoek meer dan waard.

De VVV is gevestigd aan het Domplein.


www.ligplaatsinfo.nl